Comisia juridica a Senatului se va pronunta miercuri prin vot asupra cererii de arestare preventiva a senatorului PSD Dan Sova, a anuntat presedintele Comisiei juridice, Catalin Boboc.

Boboc a spus ca Dan Sova si membrii comisiei studiaza dosarele venite de la DNA. Dan Sova a venit la comisie pentru a studia dosarul. Presedintele Comisiei juridice a Senatului. Catalin Boboc a precizat ca nu exista o solicitare de prelungire a termenului de trei zile pentru intocmirea raportul in cazul cererii de arestare preventiva a lui Dan Sova si comisia se va pronunta prin vot miercuri, scrie Mediafax.

"Dosarele au venit, le-am verificat din punct de vedere procedural, al predarii documentelor, nu sunt probleme. Le-am deschis in fata membrilor comisiei, am si stabilit un program, si anume studiu. Domnul Sova este invitat sa studieze dosarul. Maine la ora 13,00 el va formula un punct de vedere, il vom asculta si, apoi, se va da un vot pe aceasta solicitare. In acest moment si senatorii sunt la studiu cu doasrele si domnul Sova. Termenul de trei zile nu este o recomandare, este un termen. Dar maine la ora 13,00 vom face vot, deci nu a existat o solicitare de prelungire mai mult decat pana maine, astfel incat azi se va studia si maine sa se poata vota", a afirmat Boboc.

Intrebat daca Sova va veni la comisie cu avocati, Boboc a spus ca, din cate a inteles, Sova doreste sa-si sustina punctul de vedere. El a mai spus ca exista timpul necesar studierii dosarelor, aratand ca nu sunt foarte multe dosare. Boboc a aratat ca dupa intocmirea raportului, acesta va fi depus la Biroul Permanent, care va decide saptamana viitoare, luni, cand va intra in plen. Procurorul sef al DNA a trimis procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Șova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri