Presedintele comisiei juridice, Catalin Boboc a declarat la finalul sedintei ca votul a fost unul favorabil cererii Directiei Nationale Anticoruptie de arestare a senatorului Dan Sova, inregistrandu-se sase voturi pentru si cinci voturi impotriva, scrie Mediafax.

”Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil in privinta solicitarii DNA”, a mentionat Catalin Boboc. Presedintele comisiei juridice a mentionat ca nici comisia si nici plenul nu fac arestari. ”Asta nu inseamna ca va veni duba DNA in fata scarilor Senatului, ca sa aresteze pe cineva”, a adaugat Boboc, precizand ca este vorba despre un act procedural, cu care Parchetul merge la instanta, iar instanta este singura care decide in privinta solicatarii Parchetului.

”Ma bucur ca aceasta a fost solutia comisiei, sper ca aceasta sa fie si solutia plenului, pentru ca, altfel, am bloca posibilitatea instantei de a nu aproba cererea de arestare”, a mai declarat presedintele comisiei juridice. El a mai spus ca Parlamentul exprima doar un punct de vedere.

Citeste si:

Senatorul PSD Dan Sova a declarat, dupa audierea in comisia juridica, unde si-a aparat cauza in fata colegilor juristi, ca nu doreste sa faca declaratii, si ca singurul lucru pe care doreste sa il transmita este ca ”a spus numai adevarul in comisie si in plen va face la fel”.

Va spun o singura propozitie. In fata comisiei, am spus numai adevarul. In fata plenului, voi spune numai adevarul”, a spus Sova, la iesirea din comisia juridica. El a adaugat ca va face declaratii numai in fata comisiei si in plen.

Sursa foto: Mediafax Foto