Potrivit comunicatului Ministerului Justitiei, initial erau sapte procurori care isi anuntasera candidatura, insa, luni, unul dintre ei a renutat la acest demers. Astfel, in cursa pentru conducerea DIICOT au ramas Nicolae Lupulescu, procuror militar sef adjunct sectie in cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari, din Directia Nationala Anticoruptie, Adrian Gluga, procuror sef al DIICOT Craiova, Ioana-Bogdana Albani, procuror sef in cadrul Serviciului de prevenire si combatere a criminalitatii informatice, de la Structura centrala a DIICOT, Catalin-Laurentiu Borcoman, seful DIICOT Brasov si Daniel-Constantin Horodniceanu, procurorul sef al DIICOT Iasi, scrie Mediafax.

De asemenea, pentru functia precizata candideaza si adjunctul procurorului - sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Giorgiana Hosu, cea care asigura interimatul postului de sef al DIICOT. Cei sase procurori urmeaza sa fie audiati, miercuri, la Ministerul Justitiei.

Conform legii, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de zece ani in functia de judecator sau procuror, pe o perioada de trei ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data. Functia de procuror-sef al DIICOT a ramas vacanta dupa ce Alina Bica a fost arestata in dosarul de coruptie privind retrocedarea ilegala a unui teren supraevaluat cu peste 60 de milioane de euro.