Giorgiana Hosu, procurorul-șef al DIICOT a anunțat că demisionează după ce joi, soțul ei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, transmite G4Media.

Ministerul Justiției a transmis, printr-un comunicat de presă că a avut o întâlnire cu Giorgiana Hosu, în cadrul căreia a fost anunțată demisia.

„În cadrul întrevederii, Ministrul Justiției a fost informat de doamna Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de Procuror Șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum și despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de dna Procuror Șef al Direcției către CSM Secția pentru Procurori.

Demisia procurorului şef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituţiei şi a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură şi din cauze care nu îi sunt imputabile”, se arată în comunicatul de presă de pe site-ul oficial al Ministerului Justiției, postat joi seară.

La conducerea DIICOT rămâne Oana Daniela Pâțu, adjunctul instituției.

Retail jobs

Reamintim că astăzi, fostul polițist Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, Georgiana Hosu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

Giorgiana Hosu a fost numită în funcție pe 20 februarie, după ce Președintele Klaus Iohannis semnase decretele de numire, în ciuda avizului negativ de la CSM, mai consemnează sursa citată.

Sursa foto: Agerpres Foto
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri