Comparatorul preturilor va fi implementat la un moment dat, indiferent daca marile lanturi de retail vor sau nu, a declarat joi Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

"Ceva de genul acesta tot va aparea, in multe tari din Uniunea Europeana exista, proiecte chiar generate de sectorul privat. In mod normal, asa ceva ar trebui sa fie la Protectia Consumatorilor. Avem oricum o miscare europeana privind comparatia preturilor. Are o logica ideea asta, de a da informatii consumatorilor, ca vreti voi sau nu tot sa vina", a spus Chiritoiu, adresandu-i-se lui Adrian Manolache, reprezentant al Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR), arata Mediafax.

Manolache a spus in conferinta ca in cazul acestui proiect de creare a unui comparator de preturi sunt multe intrebari care nu au inca un raspuns. "Intrebarea este daca nu cumva acest intrument va avea efecte perverse, precum coluziunea (intelegere secreta intre doua parti, in defavoarea alteia, n.r.). Ce ni s-a demonstrat din 2010 incoace este ca este o buna intentie. (...) Cum o gandim? La nivel de lant de magazine? (...) Trebuie sa investim foarte multe resurse, intrebare e cine le investeste? (...) De principiu, nu ne opunem acestui proiect, dar stim cu totii ca uneori bunele intentii pot duce la situatii nedorite" a spus Manolache.

Chiritoiu i-a replicat ca "nimeni nu vrea sa vina cu o chestie absurda" si a adaugat ca, in opinia lui, cel putin la inceput ar trebui ca statul sa se implice in crearea acestui instrument. La finalul anului trecut, guvernul a aprobat un memorandum privind infiintarea unui sistem de monitorizare a preturilor bunurilor de consum. Obiectivele proiectului sunt, pe de-o parte, oferirea posibilitatii consumatorilor de a compara preturile din magazine, optand astfel pentru cele mai mici preturi, si pe de alta parte scaderea preturilor ca urmare a cresterii concurentei intre magazine. Din Asociatia Marilor Retele Comerciale fac parte Cora, Carrefour, Auchan, Kaufland, Selgros, Metro Cash & Carry, Billa, Mega Image, Penny Market, Lidl, Praktiker, Bricostore, Baumax, Dedeman, Hornbach si Mobexpert.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri