In fata Primariei Miercurea Ciuc se afla patru masini ale DNA, iar alte doua sunt in fata blocului in care locuieste primarul. De asemenea, au loc perchezitii si la locuinta viceprimarului Szoke Domokos, informeaza Mediafax.

Conform unor surse judiciare, procurorii DNA au venit la sediul Primariei Miercurea Ciuc dupa ora 6.00 si au pus sigilii pe tot culoarul unde sunt birourile primarului si viceprimarilor. Accesul in sediul Primariei Miercurea Ciuc este blocat. Viceprimarul orasului Antal Attila a spus ca procurorii DNA i-au cerut mai multe contracte si hotarari ale Consiliului Local Miercurea Ciuc.

”De la mine au solicitat colaborarea privind predarea unor documente oficiale. Este vorba despre contracte, hotarari de consiliu, mai multe documente”, a afirmat viceprimarul.

Citeste si:

El a mai spus ca procurorii ”si -au stabilit cartierul general” in biroul sau, sustinand, totodata, ca nu stie daca anchetatorii se afla si in alte birouri.
Surse judiciare au declarat ca in acest dosar ar fi vizati primarul orasului, Raduly Robert Kalman, si cei doi viceprimari, Antal Attila si Szoke Domokos, in legatura cu atribuirea unor contracte de achizitii.

Intr-un comunicat de presa transmis miercuri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca procurorii DNA de la Sectia de combatere a coruptiei fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2007 – 2015.

In acest dosar, au loc perchezitii la noua adrese din judetele Harghita, Mures si Ilfov, din care una este sediul unei institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice, mai spune DNA. Raduly Robert Kalman este primar al orasului Miercurea Ciuc din anul 2004.

Sursa foto: Mediafax Foto