Primarul din Miercurea Ciuc Raduly Robert, vizat de o ancheta a DNA, este suspectat ca ar fi primit mita 10.000 de euro lunar de la firma careia i-au fost concesionate locurile de parcare, precum si pentru autorizarea unui magazin sau atribuirea unui contract pentru servicii de telefonie.

procurorii DNA fac perchezitii la sediul Primariei Miercurea Ciuc, precum si la locuinta primarului orasului, Raduly Robert Kalman. De asemenea, anchetatorii au descins si la locuinta unuia dintre viceprimari, Szoke Domokos, precum si la sediile unor firme si la domiciliul lui Eross Zoltan, administratorul firmei City Parking, cu care Primaria Miercurea Ciuc are contract pentru a taxa locurile de parcare si pentru a bloca rotile autoturismelor parcare neregulamentar, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat ca in acest dosar sunt vizati de fapte de coruptie primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman si cei doi viceprimari - Szoke Domokos si Antal Attila.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, primarul UDMR Raduly Robert Kalman este suspectat ca ar fi primit mita 10.000 de euro lunar de la firma City Parking, care taxeaza locurile de parcare in municipiul Miercurea Ciuc, in schimb edilul acordand facilitati pentru concesionarea locurilor de parcare si dand dreptul acestei firme sa ii amendeze pe soferii care parcheaza neregulamentar in oras. Anchetatorii spun ca in relatia cu aceasta firma primarul are un intermediar.

Anchetatorii mai arata, in documente, ca primarul din Miercurea Ciuc ar mai fi primit mita 200.000 lei in schimbul obtinerii autorizatiilor de constructie si pentru realizarea amenajarilor rutiere necesare construirii si functionarii unui magazin de materiale de constructii. Banii ar fi fost remisi in perioada obtinerii autorizatiilor de constructie si realizarii amenajarilor rutiere prin care se face accesul in parcarea magazinului.

Conform sursei citate, primarul Raduly Robert Kalman este suspectat de abuz in serviciu si in legatura cu atribuirea unei locuinte ANL unui consilier judetean. Astfel, primarul, ca presedinte al comisiei privind aprobarea criteriilor de punctaj pentru stabilirea ordinii de prioritate pentru repartizarea locuintelor ANL si de solutionare a cererilor pentru repartizarea locuintelor pentru tineri, a avizat repartizarea si, ulterior, a aprobat inchirierea unei locuinte ANL unui consilier cu care se afla in relatii apropiate, desi acesta nu indeplinea conditia obligatorie a criteriului locului de munca in localitatea repartizarii locuintei, respectiv Miercurea Ciuc.

Totodata, primarul ar fi conditionat atribuirea contractului pentru servicii de telefonice mobila in favoarea unei anumite companii de primirea sumei de 5.000 de euro. ”Pentru crearea aparentei de legalitate, Raduly Robert a solicitat ca suma de 5.000 euro sa fie transferata prin virament bancar, ca si sponsorizare, intr-un cont bancar apartinand unei societati avand ca actionar/administrator o persoana de incredere”, mai spun procurorii.

De asemenea, anchetatorii spun ca in perioada 2007-2014 Raduly Robert-Kalman si viceprimarul Szoke Domokos ”au creat foloase necuvenite” SC Topo Service deoarece ar fi aprobat plati nejustificate, in mai multe transe, in favoarea acestei firme, care a avut contract de executare a lucrarilor de cadastru general . Platile nejustificate au fost facute in baza unui contract incheiat de primarie cu aceasta firma, in care s-a mentionat initial pretul de 640.904 de lei, majorat apoi la 961.304 de lei printr-un act aditional. Astfel, firma ar fi fost platita desi nu erau indeplinite conditiile tehnice si de legalitate, fiind refuzata receptia lucrarilor de catre singura autoritate abilitata pentru aprobarea lucrarilor de cadastru general - Autoritatea Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara si organul din subordine la nivel de judet, respectiv OCPI Harghita.

Sursa foto: Mita/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri