Rudel Obreja, condamnat la trei ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta

Rudel Obreja, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare fiind acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema.

Rudel Obreja a fost condamnat, miercuri, de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti. Sentinta in cazul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box nu este definitiva, anunta Mediafax.

Rudel Obreja a fost trimis in judecata, in martie 2014, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, el fiind judecat pentru trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins in mod direct, de la o persoana, denuntatoare in cauza, un milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din compunerea completului investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila acesteia. In acel dosar, denuntatorul declarase recurs impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, pentru infractiunea de favorizare a infractorului.

"Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)", au precizat procurorii.

Citeste si:
Obreja, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare
Rudel Obreja a fost condamnat...

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.
Rudel Obreja declara in 13 februarie ca denuntatorul este Sorin Ovidiu Vintu, iar dosarul ar fi urmarea unei "inscenari" a acestuia. In 24 ianuarie, Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat definitiv de instanta suprema la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul favorizarii lui Nicolae Popa, care fusese condamnat in 2006 in legatura cu prabusirea FNI.

Rudel Obreja mai este judecat intr-un dosar, cunoscut sub numele de "Gala Bute", in cadrul caruia este implicata si Elena Udrea. Dosarul are legatura cu organizarea evenimentului Gala Bute de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri