Rudel Obreja, retinut de DNA. Ar fi cerut un 1 mil. euro pentru a interveni la judecatori

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box (FRB), Rudel Obreja, a fost retinut, marti, de DNA, pentru trafic de influenta,. dupa ce ar fi cerut un milion de euro de la o persoana judecata de instanta suprema, pentru a interveni in favoarea acesteia la judecatori.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in perioada noiembrie 2013 - ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator un milion de euro. In schimbul banilor, sustin anchetatorii, fostul presedinte al FRB "a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului". Hotararea respectiva avea in vedere judecarea recursului declarat de denuntator, in calitate de inculpat in respectiva cauza penala, impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, mai precizeaza DNA, citat de Mediafax.

Rudel Obreja a impus ca 200.000 de euro din suma ceruta sa-i fie data inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta, dupa obtinerea solutiei favorabile, mai sustin procurorii anticoruptie.

"Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a 'noului cod' (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)", mai arata DNA.
Recursul din dosarul denuntatorului a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva.

DNA mai precizeaza ca procurorii i-au prezentat lui Obreja acuzatiile si l-au retinut, urmand ca acesta sa fie dus la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Citeste si:
Obreja, condamnat definitiv la trei ani de inchisoare cu suspendare
Rudel Obreja a fost condamnat...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Rudel Obreja a fost in fata procurorilor anticoruptie si in dosarul galei "Campion pentru Romania", fiind audiat in legatura cu organizarea meciului in care Lucian Bute a boxat cu francezul Jean-Paul Mendy, in 2011.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri