Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost condamnat, miercuri, la trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, decizia Curtii de Apel Bucuresti fiind definitiva.

„In majoritate, admite apelul declarat de apelantul-inculpat Rudel Obreja, impotriva sentintei penale a Tribunalului Bucuresti. Desfiinteaza in parte sentinta penala atacata si rejudecand pe fond: In baza art. 91 NCP dispune suspendarea executarii pedepsei inchisorii sub supravegherea Serviciului de Probatiune de pe langa Tribunalul Bucuresti si stabileste un termen de supraveghere de trei ani”, se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

De asemenea, Rudel Obreja nu poate parasi tara fara acordul instantei si trebuie sa munceasca in folosul comunitatii timp de 90 de zile.

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, a fost trimis in judecata, in martie 2014, in dosarul in care este acuzat ca ar fi cerut un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vintu, pentru a interveni la judecatori de la instanta suprema, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, el fiind judecat pentru trafic de influenta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, Rudel Obreja a pretins in mod direct, de la o persoana, denuntatoare in cauza, un milion de euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din compunerea completului investit cu solutionarea unui dosar aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Sectia penala, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila acesteia. In acel dosar, denuntatorul declarase recurs impotriva unei solutii de condamnare la pedeapsa inchisorii, pentru infractiunea de favorizare a infractorului.

Citeste si:
Ce scrie presa internationala despre condamnarea lui Dragnea
Ce scrie presa internationala...

"Inculpatul Obreja Rudel a impus ca o parte din folosul pretins, respectiv suma de 200.000 euro, sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile. Pentru a conferi credibilitate promisiunilor sale, Obreja Rudel a sustinut ca persoanele pe langa care isi exercita influenta i-au transmis denuntatorului, prin intermediar, ca va obtine cu certitudine o hotarare favorabila daca va solicita amanarea cauzei pentru un termen de judecata ulterior intrarii in vigoare a „noului cod” (cu referire la data de 1 februarie 2014, cand au intrat in vigoare NCP si NCPP)", au aratat procurorii.

Recursul a fost solutionat anterior datei de 1 februarie 2014 si a fost respins, astfel incat hotararea de condamnare la pedeapsa inchisorii cu executare a ramas definitiva, au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Judecatorul care a avut spre solutionare cauza in prima instanta, la Tribunalul Bucuresti, este Geanina Terceanu, in prezent judecata pentru ca ar fi primit bani pentru a da sentinte favorabile unor persoane cercetate. Rudel Obreja este judecat si in dosarul „Gala Bute”, alaturi de fostul ministru, Elena Udrea.

Citeste si:
Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si 6 luni. Cu executare
Liviu Dragnea, condamnat la 3...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Elena Udrea,condamnata la inchisoare cu EXECUTARE in dosarul Gala Bute