Liderul gruparii de trafic de persoane de la Timisoara, Paul Manzu, este cautat de politisti, fiind dat in urmarire, intrucat ordonanta de retinere a sa a expirat inainte de pronuntarea deciziei privind arestarea preventiva, dar el nu s-a prezentat apoi la Politie si nici nu a fost gasit acasa.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Timis, Ancuta Morariu, a declarat, vineri seara ca unul dintre cei acuzati in dosarul de trafic de persoane de la Timisoara a fost dat in urmarire, acesta fiind de negasit. "Politistii efectueaza verificari in vederea depistarii unuia dintre cei banuiti in dosarul de trafic de persoane. Acestuia i-a expirat ordonanta de retinere, apoi judecatorul s-a pronuntat pentru arestare, iar el nu s-a prezentat de bunavoie. Conform procedurilor, este dat in urmarire", a declarat Ancuta Morariu, potrivit Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul Politiei Timis, este vorba de Paul Manzu, liderul gruparii de trafic de persoane de la Timisoara. Acesta a fost cautat de politisti, care s-au deplasat la locuinta acestuia pentru a pune in aplicare mandatul de arestare preventiva, insa nu a fost gasit. Magistratii Curtii de Apel Timisoara au emis mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru patru persoane din cele cinci retinute, joi seara, de procurorii DIICOT in dosarul de trafic de persoane. Astfel, procurorii au solicitat magistratilor de la Curtea de Apel Timisoara arestarea preventiva a liderului gruparii, Paul Manzu, a politistului de la Sectia 1 din Timisoara Ovidiu Gatan, a fostului sot al lui Brigitte Nastase, Ovidiu Torj, dar si pentru o a patra persoana, Gheorghe Bala.

Procurorul de caz nu a mai cerut arestare preventiva si pentru Firu Tiron, desi fusese si el retinut in acelasi dosar. Acesta va fi cercetat in stare de libertate. La randul sau, judecatorul Nicolae Aurel Tomus a cerut magistratilor sa fie scos de sub control judiciar si sa fie cercetat in stare de libertate, insa cererea sa a fost respinsa. Decizia Curtii de Apel Timisoara nu este definitiva, fiind contestata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii DIICOT au facut, joi dimineata, 11 perchezitii in judetele Timis si Arad, intr-un dosar de trafic de persoane, printre cei vizati fiind un membru al trupei DJ Project, un politist, dar si mai multi lideri ai lumii interlope din Timisoara.

Surse judiciare declarau ca suspectii plasau tinere, unele minore, unor clienti dispusi sa plateasca pentru a intretine relatii sexuale cu acestea. Reteaua era condusa de Paul Vasile Manzu, un cunoscut membru al lumii interlope din Timisoara, la vila caruia aveau loc intalnirile intre fete si clienti. Fetele erau filmate in timp ce intretineau relatii sexuale cu clientii, iar daca acestea refuzau pe viitor sa se supuna, erau amenintate ca imaginile video vor fi trimise parintilor lor. Sursele citate mai spuneau ca vizat de perchezitii este si Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte Nastase, sotia lui Ilie Nastase.

Oamenii legii au facut o perchezitie si la locuinta politistului Ovidiu Gatan, de la Sectia 1 Politie Timisoara, care in anul 2013 a mai fost implicat intr-un scandal, dupa ce un barbat l-a acuzat ca l-a batut. De asemenea, a fost perchezitionata si locuinta lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, sursele judiciare spunand ca Ovidiu Gatan si DJ Gino Manzotti sunt cercetati pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul stia ca este victima traficului de persoane. In total, peste 25 de persoane au fost duse la audieri, intre acestea si un avocat si un judecator, ambii din Timisoara, dar si mai multi oameni de afaceri care ar fi beneficiat de serviciile fetelor.

Surse din cadrul DIICOT declarau ca peste 25 de victime minore, care erau racolate pe Facebook si determinate sa se prostitueze, inclusiv prin metoda "loverboy", au fost identificate in dosarul de trafic de persoane. Unii dintre membrii gruparii racolau tinere cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, prin intermediul retelei de socializare Facebook, pe care le ademeneau prin diverse metode, ca de exemplu promisiunea obtinerii unor sume de bani, afisarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc fata de persoana pe care incearca s-o atraga, crearea unui sentiment de importanta in raport cu persoanele din jur.

Procurorul-sef al DIICOT Timisoara, Mircea Andres, declara, joi seara, ca dupa audieri cinci persoane au fost retinute, in timp ce alte sapte au fost puse sub control judiciar. Printre persoanele retinute se numarau liderul gruparii, Paul Manzu, Ovidiu Torj, fostul sot al lui Brigitte Nastase, si politistul Ovidiu Gatan, de la Sectia 1 Timisoara. Conform sursei citate, printre cele sapte persoane cercetate sub control judiciar se aflau judecatorul Nicolae Aurel Tomus, de la Judecatoria Timisoara, si DJ Gino Manzotti de la DJ Project.

Sursa foto: Prostituata/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri