Radu Mazare a afirmat, joi, la Constanta, ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie nu s-a mai intamplat sa fie doua complete de divergenta pe chestiuni de masuri preventive, intr-o perioada scurta de timp, asa cum a fost in cazul sau, potrivit Mediafax.

“Discutand cu avocatii, si avocati vechi, mi-au spus ca asa ceva nu au intalnit de cand pledeaza la Inalta Curte in sensul in care pe o perioada de o luna si ceva la masuri preventive, discutam despre arest sau arest la domiciliu sau eliberare, sa fie doua complete de divergenta. Asta inseamna ca doua judecatoare nu s-au inteles, una dorind sa ma elibereze si a doua nu si atunci e nevoie sa intre si al treilea. La Inalta Curte unde sunt cei mai de sus magistrati din Romania, completul de divergenta este numai pe fond, pe chestiuni serioase, niciodata nu s-a intamplat lucrul asta. (...) Tot ceea ce s-a intamplat din momentul in care m-au arestat si pana acum toate declaratiile confirma lucrurile spuse de mine cand am fost eliberat prima oara. Asta cred ca este ceea ce le-a determinat pe judecatoare, aceleasi judecatoare care mi-au mentinut masuri de arestare, sa ma elibereze”, a explicat fostul edil.

El a a mai spus ca, desi are sechestru pe bunuri, nu ii va fi greu sa se descurce in continuare, fiind mai dificil pentru alte persoane aflate in situatia lui care nu au din ce sa traiasca sau sa-si plateasca avocatii. “Am sechestru pe apartament, pe masinile cu care mai merg, dar mai am banii cash din care pot sa cheltuiesc si pot sa-mi platesc si avocatii. E rau pentru toti cei care intra si ajung in situatii din astea, tuturor li se pune sechestru si nu mai are nici familia din ce sa traiasca, nici avocatii din ce sa-i plateasca. Dar mai am prieteni, sa stii. Si nu, Doamne fereste, hai sa nu ma plang, am din ce sa traiesc”, a spus Mazare.

Citeste si:

Radu Mazare a revenit, joi, la Constanta, dupa trei luni petrecute in arest preventiv, el prezentandu-se la sediul Politiei Judetene pentru a stabili programul controlului judiciar. Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a admis, miercuri, contestatia lui Radu Mazare la masura arestului preventiv si a decis, definitiv, ca fostul edil sa fie cercetat sub control judiciar.

El a parasit, miercuri seara, Arestul Central al Politiei Capitalei, unde se afla de la inceputul lunii aprilie. Radu Mazare a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare si pentru Strutinsky, insa acesta era deja arestat preventiv intr-un alt dosar.

Sursa foto: Mediafax Foto