Deputatul Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu au fost trimisi in judecata de catre DNA in dosarul in care procurorii il acuza pe Ghita ca i-a dat lui Badescu o casa pentru a primi finantare de la bugetul local pentru asociatia Basket Club Asesoft.

Potrivit unui comunicat dat publicitatii, miercuri, de catre DNA, deputatul Sebastian Ghita a fost trimis in judecata pentru infractiunile de dare de mita, instigare la abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit si spalare de bani.

Ghita se afla sub control judiciar pana pe data de 11 septembrie.

In acelasi dosar, fostul primar al municipiului Ploiesti Iulian Badescu, arestat preventiv intr-un alt dosar, a fost trimis in judecata sub acuzatiile de dare de mita si abuz in serviciu avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui folos necuvenit, acesta fiind al doilea dosar de coruptie in care Badescu este trimis in fata judecatorilor.
Procurorii DNA - Serviciul teritorial Ploiesti au stabilit ca, cursul anului 2013, Iulian Badescu, la acea vreme primar al municipiului Ploiesti, avand calitatea de ordonator principal de credite, a acordat unui club sportiv, sustinut de acesta din urma, o finantare nerambursabila suplimentara de la bugetul local, in suma de 1.500.000 lei, ce constituie atat prejudiciu adus unitatii administrativ teritoriale, cat si un folos necuvenit, obtinut de asociatia Basket Club Asesoft. Faptele au fost comise "cu incalcarea prevederilor legale, la instigarea inculpatului Ghita Sebastian Aurelian", sustin procurorii.

Finantarea pentru asociatia despre care anchetatorii spun ca este controlata de Sebastian Ghita a avut loc in cadrul unei selectii de proiecte privind programul "Promovarea sportului de performanta”, organizata, in baza legii privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, de catre Clubul Sportiv Municipal Ploiesti, institutie aflata sub autoritatea Consiliului Local Ploiesti.

Citeste si:
Sectia Speciala il scapa pe Sebastian Ghita de un dosar penal
Sectia Speciala il scapa pe...

"Pentru alocarea sumei respective de bani, inculpatul Badescu Iulian a pretins si primit de la inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, prin intermediul unei societati comerciale controlate de acesta din urma, un imobil (casa de locuit) situata in municipiul Ploiesti, in valoare de 1.041.600 lei, suma din care Badescu Iulian a suportat personal doar 124.000 lei”, arata DNA.

Procurorii spun, de asemenea, ca, pentru a nu exista suspiciuni cu privire la modul fraudulos de dobandire, imobilul respectiv a facut obiectul unei pretinse promisiuni bilaterale de vanzare cumparare, incheiata in luna august 2013, intre doua firme controlate de Ghita si Badescu.

"In perioada septembrie 2013 - ianuarie 2014, inculpatul Ghita Sebastian Aurelian a disimulat adevarata natura a provenientei imobilului, prin efectuarea unor plati (reprezentand cesionarea fictiva a unei marci inregistrate la OSIM) din contul unei firme controlate de acesta, catre o societate administrata in fapt de inculpatul Badescu Iulian. Ulterior, aceasta suma de bani a fost transferata de inculpatul Badescu Iulian catre o alta societate controlata de inculpatul Ghita Sebastian Aurelian, justificandu-se astfel plata contravalorii imobilului dat cu titlu de mita", precizeaza comunicatul dat publicitatii, miercuri, de DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii constand in sechestre asupra unor bunuri mobile apartinand lui Sebastian Ghita si Iulian Badescu.

Citeste si:
Sebastian Ghita scapa de un dosar penal
Sebastian Ghita scapa de un...

De asemenea, in acest dosar municipiul Ploiesti s-a constituit parte civila cu suma de 1.500.000 de lei, in urma unei hotarari adoptate de Consiliul Local Ploiesti in 21 iulie, hotarare supusa votului consilierilor dupa ce DNA a notificat autoritatile locale, solicitand acestora sa stabileasca daca vor sau nu sa se constituie parte civila in dosar.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Controversata Sectie Speciala retrage dosare cu nume grele din PSD