Conform sursei citate, autoritatile romane au finalizat joi demersurile in cazul lui Mohammad Munaf, cetatean irakian si american, cu aducerea in tara a acestuia.

”Mohammad Munaf, condamnat definitiv, in anul 2008, de Curtea de Apel Bucuresti la 10 ani de inchisoare, pentru acte de terorism impotriva unor cetateni romani, se afla in prezent in custodia Politiei Romane. Acest lucru a fost posibil ca urmare a cooperarii tuturor institutiilor statului roman, sub coordonarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. Felicit Serviciul Roman de Informatii, Ministerul Afacerilor Interne, precum si celelalte institutii din cadrul sistemului national de prevenire si combatere a terorismului, care si-au adus contributia pe dimensiunea externa, pentru ampla operatiune desfasurata in aceasta perioada, in cooperare cu parteneri interni si externi.

Efortul autoritatilor romane a facut posibil ca unul dintre principalii vinovati in dosarul rapirii celor trei jurnalisti romani in Irak, in anul 2005, sa isi ispaseasca pedeapsa in Romania, conform sentintei judecatoresti. Reafirm inca o data sprijinul ferm al Romaniei pentru lupta impotriva terorismului”, spune presedintele Klaus Iohannis, intr-un mesaj transmis, joi, de Administratia Prezidentiala.