"Orice om de afaceri, mic sau mare, nu cred ca poate singur sa cunoasca tot ce inseamna lege. Avem nevoie ca statul sa fie si consultantul nostru. In Romania se face direct controlul si ne indruma direct catre puscarie. Nu mi se pare corect. Unde e indrumare? De ce nu incercam sa venim preventiv cu niste masuri? De ce sa fim acuzati direct ca de la plecare suntem incorecti si cautam doar profitul? Nu e asa", a declarat Mohammad Murad, presedintele FPTR, la o conferinta de presa pe tema obligativitatii obtinerii avizelor ISU pana la 1 ianuarie 2016.

Ca atare, patronatul HORA, care reprezinta hotelurile si restaurantele din Romania, cere ca operatorii din industria ospitalitatii care au depus deja dosarele spre avizare la ISU sa aiba la dispozitie 6 luni de zile, si nu termenul final 1 ianuarie 2016, pentru obtinerea avizului respectiv, fara a le fi suspendata activitatea.

Astazi, in Romania, 93% din firmele mici au medie de viata de 18 luni maximum.

Pe tema avizului de la ISU, Mohammad Murad spune ca 99% din firmele care au probleme cu ISU sunt firme romanesti. "Nu este vorba de multinationale. Multinationalele poate au alta educatie, alta cultura, dar asta nu inseamna ca daca ai o mica afacere sa nu ai nicio solutie. Astazi, in Romania, 93% din firmele mici au medie de viata de 18 luni maximum. Inseamna ca mediul in care traiesc nu este in regula. Noi nu suntem cei care vor scaune de ministri, noi aducem valoare adaugata. Cand se lauda ANAF-ul ca a adus mai multi bani, este din munca noastra directa", a continuat sa spuna presedintele FPTR.

Murad considera ca este nevoie de schimbare in Romania, insa nu doar de ministri, ci de structura si de mentalitate.

Mohammad Murad este este proprietarul hotelurilor Phoenicia, iar in 2014 a infiintat o companie aeriana pentru a transporta turisti din tara si strainatate pe litoral. In ianurie 2015, antreprenorul a fost reales presedinte al FPTR.

Sursa foto: AGERPRES FOTO