Politicienii au mai multe idei de taxe decat solutii pentru rezolvarea problemelor economice, iar cand vin cu o solutie aceasta ascunde o noua taxa, a declarat Mohammad Murad,presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc si unul dintre cei mai mari hotelieri de pe piata.

"Avem o delegatie oficiala din strainatate si ne uitam la jurnal. M-au intrebat daca avem probleme cu taximetristii. Le-am explicat ca e vorba de «taxe», nu de «taxi». Jumatate din stirile din jurnal erau despre taxe si cresterea lor", a spus Murad, prezent la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, care se desfasoara intre 14 si 17 noiembrie la complexul Romexpo din Bucuresti, scrie Mediafax.

El a afirmat ca oamenii politici nu au nicio solutie in afara taxelor, iar atunci cand gasesc o solutie aceasta ascunde tot o taxa.

"Noi, patronii, trebuie sa facem business, iar ei, politicienii trebuie sa faca politica. Dar in loc sa faca politica, scopul lor sunt tot banii. Mai bine sa intre si ei in randul nostru, al patronilor, iar in politica sa ramana doar dei care vor sa faca politica", a spus Murad.

Omul de afaceri crede ca sunt multi politicieni cu venituri mai mari decat ale lui. In plus, nu exista niciun politician care traieste mai rau decat cel mai mic om de afaceri, apreciaza Murad.

El sustine ca politicienii traiesc mai bine decat oamenii de afaceri si au o raspundere mai mica.

"Cind o persoana privata face o greseala, e o mare problema. Dosare, arestari.. Iar cand se fac greseli de accesare a fondurilor europene si trebuie sa restituim un miliard de euro, nimeni nu plateste. Eu cred ca in Romania sunt probleme cu sumele de sub un milion de euro. Cu tot ce e peste, nu e nicio problema", a adaugat el.

Potrivit presedintelui FPTR, cei care asculta discursurile oamenilor politici ar putea avea impresia ca totul merge perfect.

"Ai impresia ca daca iesi afara e primavara, sunt flori, oamenii danseaza, e bucurie multa, iar pensionarii sunt in plina inflorire. Si cand iesi afara, cel mult gasesti niste fum alb din cauza unor mici", a incheiat Mohammad Murad.

Guvernul va introduce o acciza de 7 eurocenti la litrul de carburant, fie benzina, fie motorina, banii astfel colectati urmand sa fie varsati intr-un fond special destinat investitiilor in infrastructura rutiera.

Totodata, accizele vor creste anul viitor cu 4,77%, rata medie anuala a inflatiei calculata in septembrie, Guvernul anticipand ca va incasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din aceasta indexare, din cresterea accizelor la benzina si motorina si din interzicerea primelor la vanzarea de tutun si alcool.

Totodata, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru constructiile speciale exceptate pana in prezent,

Impozitul, de 1,5% din valoarea constructiei, va fi aplicat pentru centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni, centrale termoelectrice si nuclearo – electrice, piste si platforme, sonde de titei, gaze si sare, rampe de incarcare – descarcare, cosuri de fum si turnuri de racire, iazuri pentru decantarea sterilului, helestee, iazuri, bazine; ecluze si ascensoare; baraje, jgheaburi pentru piscicultura, infrastructura transport feroviar, infrastructura drumuri: alei, strazi, autostrazi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulatie, marcaje, etc), linii si cabluri aeriene de telecomunicatii (stalpi, circuite, cabluri, traverse, console), platforme, turnuri si piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobila, radio, tv, lacuri artificiale de acumulare, constructii pentru transportul energiei electrice, canale de irigatii.

Masurile au fost criticate de companii si mai multe asociatii ale investitorilor.

Sursa foto: www.realitatea.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri