Hotelierii: Am inceput sa o plangem pe doamna Grapini. Sunt foarte multe taxe, multi nu stiu de ele. Va trebui sa angajam un om care sa caute taxele pe care trebuie sa le platim

Hotelierii de pe litoral se plang de taxele prea mari pe care trebuie sa le dea la stat. Pentru un hotel, de exemplu, 35% reprezinta impozite directe si indirecte, a subliniat presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad, la o conferinta de presa despre situatia litoralului romanesc in acest an.

"Nici 3% din hotelieri nu stiu cum il cheama pe ministrul Turismului. Am inceput sa o plangem pe doamna Grapini", a spus Murad. El a subliniat, totodata, ca taxele sunt "imense".

"Si sunt convins ca multi dintre noi (n.r. hotelierii) nu stiu de multe taxe, care vor veni si pe care trebuie sa le platim. Va trebui sa angajam un om care sa caute taxele pe care trebuie sa le platim", a completat Mohammad Murad.

El a mai spus ca Romania nu se poate promova decat prin minister. Pentru 2015, Murad estimeaza o crestere neta de 25% pentru all inclusive. "Este o oferta cu riscuri mari pentru ca all inclusive nu inseamna doar cazare si mese. Inseamna spatii verzi si spatii de joaca pentru copii", a subliniat Murad, care a spus totodata ca vor incepe discutiile in acest sens cu autoritatile locale.

O alta problema care tine pe loc lansarea pachetelor all inclusive este faptul ca plajele nu pot fi cumparate de hotelieri si astfel ei nu pot oferi sezlong gratuit cum se intampla in Turcia si Bulgaria.

Citeste si:
FPTR: Aproape 100.000 de turisti pe litoralul romanesc
Federatia Patronatelor din...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri