Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost retinut de DNA, sambata noapte, pentru luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro de la patru denuntatori.

Primarul ar fi primit cei 25.000 de euro sambata de la seful unei institutii din primarie, care ar fi intermediat mita. El va fi dus, astazi, la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

"In perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat si inculpatul Oprescu Sorin Mircea, a infiintat in administratia locala din Municipiului Bucuresti un sistem prin care operatorii economici care doreau sa primeasca contracte din partea institutiilor publice aflate in subordinea Primarului trebuia sa remita o parte din profitul brut realizat din executia acelor contracte, cu titlul de mita, unor factori de decizie din cadrul aparatului Primarului Municipiului Bucuresti", se arata in ordonanta de retinere a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Conform documentului citat, executantul pastra pentru sine intre 30% si 33% din profitul brut, iar diferenta era remisa functionarilor din cadrul aparatului primarului Municipiului Bucuresti, cu titlul de mita. Un procent de 10% din valoarea contractului ar fi fost ceruta pentru Sorin Oprescu.

"Concret, membrii grupului, persoane cu functii de conducere din cadrul a doua institutii publice din subordinea Primarului Municipiului Bucuresti facilitau castigarea contractului, vorbeau cu angajatii din subordine sa accepte documentatia de atribuire, precum si sa aprobe si dispuna efectuarea platii facturilor emise de firmele respective, foarte repede fata de momentul facturarii, totodata solicitand sume de bani pentru persoane cu functii de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, precum si pentru Primar", mai arata anchetatorii.

Citeste si:
Rise: Floreasca a irosit UN SFERT din banii pentru arsi
Rise: Floreasca a irosit UN...

Potrivit procurorilor anticoruptie, sambata, in baza in baza unei intelegeri prealabile cu seful unei institutii publice din subordinea Primariei si o persoana de incredere a primarului, Oprescu ar fi primit de la primul 25.000 euro din 60.000 euro pretinsi de cei doi de la patru denuntatori pentru Oprescu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Spitalul Universitar, o bomba cu ceas. Medicii, cu pumnul in gura