Adriana Nicolae, sotia fostului vicepresedinte al ANAF Romeo Nicolae, a demisionat la sfarsitul saptamanii trecute din functia de director al Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Prahova, pe care o detinea de mai multi ani, au declarat surse din cadrul Directiei Regionale de Finante Publice Ploiesti. Potrivit surselor citate, Adriana Nicolae si-a depus demisia vineri, la doua zile dupa ce DNA Ploiesti a anuntat ca a inceput urmarirea penala pe numele sotului ei, Romeo Florin Nicolae, acuzat de trafic de influenta, scrie Mediafax.

Anterior, Romeo Nicolae demisionase din functia de vicepresedinte al ANAF, la o zi dupa ce DNA l-a audiat si i-a perchezitionat locuintele. Demisia lui Romeo Florin Nicolae din functia de vicepresedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), care coordona Directia Generala Antifrauda Fiscala, a fost inregistrata la Cabinetul premierului in 10 septembrie, la o zi dupa ce a fost audiat la Directia Nationala Anticoruptie Ploiesti si anchetatorii au luat in cazul sau masura controlului judiciar, cu interdictie de a-si exercita functia.

Decizia premierului Victor Ponta de eliberare, la cerere, a lui Romeo Florin Nicolae din functia de vicepresedinte al ANAF, cu rang de subsecretar de stat, a fost publicata, vineri, in Monitorul Oficial. Romeo Florin Nicolae este urmarit penal pentru trafic de influenta, el fiind audiat in 9 septembrie de procurorii DNA Ploiesti, dupa ce i-au fost perchezitionate un apartament din Ploiesti si o casa dintr-o zona rurala din judetul Prahova. "Ma consider nevinovat", afirma Romeo Florin Nicolae, dupa ce procurorii l-au anuntat ca va fi cercetat sub control judiciar si ca are interdictie de a-si exercita functia.

Sursa foto: Mediafax Foto