Politistii fac perchezitii, luni, la firme si persoane suspectate ca au creat pagini de internet prin intermediul carora au retransmis programe ale unor posturi de televiziune, producand un prejudiciu de 1,5 milioane euro, bani care au ajuns in conturile mai multor societati, unele de tip off-shore.

Patru persoane sunt cercetate in aceasta cauza, pentru infractiuni in domeniul drepturilor de proprietate intelectuala si spalare de bani. Anchetatorii fac perchezitii la locuintele celor patru suspecti si la firmele controlate de acestia, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, citat de Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2013 - 2015, cei patru suspecti au creat mai multe pagini de internet, prin intermediul carora au pus la dispozitia publicului si au retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restrictionat, fara a avea acordul acestora, incalcand astfel prevederile in materia drepturilor de autor.

De asemenea, cei patru suspecti ar fi utilizat mai multor marci inregistrate, fara consimtamantul titularului si ar fi dobandit bunuri prin intermediul mai multor firme inregistrate in afara tarii, folosind sumele de bani obtinute din activitatile ilicite desfasurate.

Pentru a comercializa dispozitivele speciale de receptie a acestor programe si pentru a incasa sume de bani de la abonati, suspectii au infiintat numeroase firme atat in Romania, cat si in alte state, inclusiv societati de tip "off-shore", cu ajutorul carora au disimulat tranzactiile efectuate si au ascuns veniturile ilicite obtinute, mare parte din sumele obtinute in acest mod fiind reinvestite, a precizat Parchetul instantei supreme.

Cei patru suspecti au produs astfel un prejudiciu estimat de anchetatori la aproximativ 1,5 milioane de euro. Potrivit unor surse din Politie, programele de televiziune erau retransmise prin intermediul retelei de televiziune prin internet Spice TV. Cele patru persoane suspectate in acest caz sunt Alin Rotaru, Iuliana Rotaru, Claudiu Rotaru si Gheorghe Rain, au precizat sursele citate.

Perchezitiile sunt facute de politistii de la Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, Directia de Comunicatii si Tehnologia Informatiei, Directia de Operatiuni Speciale si Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale din Politia Romana, cu sprijinul specialistilor de la Institutul National de Criminalistica, sub coordonarea procurorilor Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri