Potrivit unui comunicat de presa transmis de Directia Nationala Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2005-2015, scrie Mediafax.

Astfel, miercuri se desfasoara perchezitii in 61 de locuri din judetele Sibiu, Brasov, Ilfov si Neamt, din care doua sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice. Surse locale au declarat ca in judetul Sibiu perchezitiile DNA vizeaza Primaria Selimbar, Oficiul Judetean de Cadastru, dar si locuinta primarului din comuna Selimbar, Daniel Maricuta.

Potrivit surselor citate, accesul in biroul primarului a fost restrictionat, perchezitiile fiind in curs de desfasurare si la domiciliul acestuia. Ancheta DNA vizeaza retrocedarea unor terenuri din comuna Selimbar, arata sursele mentionate. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.