"Astazi (26.10.2015), ora 7:30, 120 inspectori (60 de echipe) au demarat verificarile in complexul comercial Dragonul Rosu, in cadrul Operatiunii «Cristal». In pregatirea acestei actiuni au fost efectuate monitorizari ale intrarilor si iesirilor de marfa, dar si analize de risc ale agentilor economici care isi desfasoara activitatea in acest engros. Reamintim faptul ca in cadrul operatiunii «Cristal» sunt vizate 60 de engros-uri, iar la sfarsitul acestei prime etape care se va finaliza pe 25.12.2015, operatiunea va fi reluata la inceputul anului 2016, avandu-se in vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape", se arata intr-un comunicat al ANAF, scrie Mediafax.

Complexul apartine Niro Investment, firma controlata de deputatul UNPR Dumitru Nicolae. Fiscul va prezenta miercuri rezultatele obtinute in urma actiunilor de control de saptamana trecuta, cand au avut loc primele verificari in 15 engros-uri din toata tara.

Circa 600 de inspectori antifrauda au efectuat, la inceputul saptamanii trecute, controlale simultane in 15 complexuri engros la nivel national, printre care Smart Expo Flora din Bucuresti si Expomarket Doraly din comuna Afumati, vizand in total 60 de engros-uri in cadrul operatiunii "Cristal".

Citeste si:

Inspectorii antifrauda au descins la centrele Smart Expo Flora (Bucuresti), Expomarket Doraly (Afumati Ilfov), Marlorex si Frigorifer (Craiova), Euro 2 si Piata de Gros (Timisoara), Brintex (Brasov), West Market (Oradea), Agrotransilvania Dezmir (Cluj), Romalion (Bacau), Gama Center (Ploiesti), Pasarea Phoenix (Iasi), Pavcom (Targoviste), Galgros (Galati) si Tug (Braila).

Fiscul vrea sa elimine firmele evazioniste din centrele engros si sa blocheze, cu ajutorul noii proceduri de inregistrare in scop de TVA, accesul acestora si al persoanelor implicate in circuitul economic.