Anchetatorii l-au retinut pe Bolbosanu, dupa ce l-au audiat timp de aproximativ o ora si jumatate. Comisarul a fost adus cu mandat la DNA, dupa ce procurorii au facut perchezitii la domiciliul acestuia.

Comisarul Constantin Bolbosanu va fi prezentat, marti, instantei, cu propunere de arestare preventiva, anunta Mediafax.

Procurorii DNA au dispus, luni, efectuarea urmaririi penale pentru Constantin Bolbosanu, la data faptelor sef serviciu in cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate (DCCO) din cadrul Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR), in prezent director adjunct al aceleiasi structuri, pentru luare de mita.

Citeste si:

Potrivit ordonantei de efectuarea urmaririi penale, Constantin Bolbosanu, in calitate de sef serviciu DCCO, ar fi primit, in martie- septembrie 2007, echivalentul in lei a sumei de 110.000 de euro mita de la un om de afaceri pentru a-i asigura acestuia din urma protectie din partea organelor de cercetare penala, dar si pentru a se dispune solutii favorabile in dosarele penale in care era cercetat. Anchetatorii sustin ca banii au fost dati printr-un intermediar.

"In aceeasi perioada, cu o parte din aceasta suma de bani, persoana intermediara a achitat mai multe lucrari de constructii la un imobil ce apartinea suspectului si doua excursii in Turcia, respectiv Spania, pentru ofiter si familia acestuia", se arata in documentul citat.

Conform anchetatorilor, protectia promisa de comisarul-sef ar fi fost una reala, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atributii in domeniu, desi desfasura activitati de comert cu legume-fructe, asa-zisele controale efectuate fiind pur formale.

Constantin Bolbosanu este director adjunct al DCCO din 27 octombrie 2009. In perioada 15 mai - 27 octombrie 2009 a fost sef serviciu al Directiei de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, in martie- mai 2009 director al Directiei de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor a IGPR, iar in ianuarie-martie acelasi an adjunct al inspectorului general al Politiei Romane
De asemenea, comisarul sef a fost, intre 1 decembrie 2008 si 9 ianuarie 2009, director al Directia de Combatere a Finantarii Terorismului si Spalarii Banilor din cadrul IGPR, iar in august 2005 - 1 Decembrie 2008, sef Serviciu de Combatere a Spalarii Banilor si a Infractiunilor Conexe din Sfera Crimei Organizate in cadrul aceleiasi directii.

Conform CV-ului sau, Constantin Bolbosanu a ocupat, in perioada in aprilie 2002- august 2005, functia de sef Serviciu de Combatere a Spalarii Banilor din cadrul Directiei de Investigare a Fraudelor a IGPR, iar din 1993 pana in 2002 a fost ofiter in cadrul acestei directii.

Sursa foto: Shutterstock/Momchilos