Avocatul Doru Bostina a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, alaturi de alte patru persoane, intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti i-au trimis in judecata pe Doru Catalin Bostina, Mihai Raducanu, Ironim Tentean, Alexandru Mihai Tudorica si Alexandru Cucu pentru evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, scrie Mediafax.

Potrivit rechizitoriului, in perioada septembrie 2012- aprilie 2013, Doru Bostina, in calitate de avocat coordonator la o casa de avocatura, a inregistrat in evidentele contabile sapte facturi fiscale privind operatiuni fictive, respectiv achizitii de servicii de la o firma a carui administrator era Alexandru Cucu, prin aceasta modalitate sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale in cuantum de 1.677.048 lei, reprezentand impozit pe venit si TVA de plata.

"In perioada iunie 2011- septembrie 2013, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, Mihai Raducanu, in calitate de administrator la SC W SRL, SC E.S. SRL si SC C.S. SRL, a inregistrat in evidentele contabile ale acestor societati 33 de facturi fiscale privind operatiuni fictive, respectiv achizitii de servicii provenind de la SC D.S.C. SRL si S.C.S.T. SRL, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat de catre cele trei societati, in cuantum total de 1.254.488 lei, compus din impozit pe profit si TVA de plata", se arata in rechizitoriu.

Conform anchetatorilor, Mihai Raducanu a beneficiat de sprijinul lui Mihai Tudorica si Alexandru Cucu, care i-au pus la dispozitie cele 33 de facturi fiscale privind operatiunile fictive, inregistrate in contabilitatea societatilor pe care le administra.

Citeste si:
Fratele fugarului Sebi Ghita, trimis in judecata de DNA
Fratele fugarului Sebi Ghita,...

De asemenea, procurorii sustin ca, in perioada ianuarie 2013- septembrie 2013, Ironim Tentean, in calitate de asociat si administrator in fapt al SC C.I.G. SRL, a inregistrat in evidentele contabile 16 operatiuni comerciale fictive, constand in achizitii de servicii de la SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul lui Alexandru Cucu, care i-a pus la dispozitie documente financiare fictive, prin aceasta modalitate sustragandu-se de la plata datoriilor fiscale in cuantum de 1.329.360 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA de plata.

In acelasi dosar, Mihai Alexandru Tudorica este acuzat ca, in calitate de asociat si administrator in fapt al SC S.R.A.C. SRL, a inregistrat in evidentele contabile 13 operatiuni comerciale fictive, constand in achizitii de servicii de la SC D.S.C. SRL si SC S.T. SRL, beneficiind tot de sprijinul lui Alexandru Cucu, sustragandu-se de la plata datoriilor fiscale in cuantum de 215.550 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA de plata.

Procurorii au instituit sechestru asigurator asupra sumei de 1.341.605 de lei, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat de inculpatul Ironim Tentean, suma fiind consemnata la dispozitia organelor judiciare de catre partea responsabila civilmente SC C.I.G. SRL.

In cursul urmaririi penale, Doru Bostina, Mihai Raducanu si Mihai-Alexandru Tudorica au recuperat in cea mai mare parte prejudiciul, prin achitarea sumei totale de 3.283.953 lei. Dosarul va fi judecat de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Citeste si:
Proiectul cu inchisoarea pentru datornici, modificat la Senat
Proiectul cu inchisoarea...

In acest caz, pe 14 mai, politistii si procurorii au descins la locuinta lui Doru Bostina si la locuintele altor persoane din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatura al lui Bostina.

Intr-un comunicat transmis in 14 mai, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul IT si al consultantei, astfel ca au avut loc 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita la 16 persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Avocatul Doru Bostina a fost arestat, pe 15 mai, prin decizia Curtii de Apel Bucuresti (CAB), in dosarul de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro. Instanta a mai dispus arestarea lui Alexandru Cucu si lui Mihai Tudorica, in timp ce pentru Mihai Raducanu a hotarat cercetarea in arest la domiciliu, in acelasi dosar.

Citeste si:
Teodorovici opreste proiectul cu inchisoarea pentru datornici
Eugen Teodorovici opreste...

Cei patru au contestat decizia, iar pe 20 mai, instanta suprema a decis ca Doru Bostina si Mihai Tudorica sa fie pusi in libertate si sa fie cercetati sub control judiciar, iar Alexandru Cucu, in arest la domiciliu. Ulterior, toti inculpatii din dosar au fost cercetati in stare de libertate.

Bostina si Asociatii a precizat, pe 15 mai, ca Doru Bostina nu mai este asociat in cadrul casei de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucuresti, astfel ca activitatea casei de avocatura nu este afectata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si