Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a judecat, miercuri, contestatiile depuse de Doru Bostina, Alexandru Cucu si Mihai Tudorica, arestati vineri pentru evaziune fiscala. Instanta suprema a admis contestatiile si a decis ca Bostina si Tudorica sa fie cercetati sub control judiciar, iar Alexandru Cucu, in arest la domiciliu. Decizia este definitiva, potrivit Mediafax.

Mihai Raducanu este cercetat in arest la domiciliu, in acelasi dosar. Procurorii Parchetului Curtii de Apel Bucuresti i-au retinut pe cei patru, dupa ce, pe 14 mai, politistii au facut 18 perchezitii in Bucuresti si in doua judete, intr-un dosar de evaziune fiscala in domeniile IT si consultanta cu un prejudiciu evaluat la peste un milion de euro.

Politistii si procurorii au descins la locuinta lui Doru Bostina si la locuintele altor persoae din Bucuresti si Corbeanca, precum si la cabinetul de avocatura al lui Bostina. Intr-un comunicat transmis in 14 mai, Politia Romana anunta ca politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, desfasoara o operatiune pentru combaterea evaziunii fiscale in domeniul IT si al consultantei, astfel ca au avut loc 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti si in judetele Ilfov si Ialomita la 16 persoane suspectate ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 1.000.000 de euro.

Citeste si:

Conform sursei citate, persoanele vizate sunt suspectate ca s-ar fi sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin evidentierea, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive.

Bostina si Asociatii a precizat ca Doru Bostina nu mai este asociat in cadrul casei de avocatura, fiind suspendat din calitatea de avocat, membru al Baroului Bucuresti, astfel ca activitatea casei de avocatura nu este afectata.