Miercuri, premierul Dacian Ciolos a cerut demiterea sefilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a suspendat conducerea ISU Bucuresti. Ministerul Afacerilor Interne a demarat o ancheta in cadrul institutiei subordonate, iar premierul a adaugat ca vrea ca persoanele demise sa nu mai lucreze niciodata in cadrul ISU.

Tragedia de la clubul Colectiv devoaleaza o situatie despre care, pana acum, nu s-a stiut nimic: industria autorizarii spatiilor din punctul de vedere al lucrarilor PSI este o afacere cu circuit inchis, controlata prin interpusi sau rude de fosti si actuali ofiteri superiori si generali din ISU. „Adevarul” si Rise Project continua seria de materiale Riscul #Colectiv cu o radiografie a afacerilor PSI controlate din interiorul ISU.

In Romania functioneaza sute de societati specializate in lucrari de prevenire si stingere a incendiilor (PSI). Cererea a fost mereu mare, dar a crescut semnificativ in ultima luna. Insa nu orice lucrare sau firma PSI te aduc in legalitate. ISU publica anual liste cu firmele si persoanele pe care le acrediteaza pentru astfel de lucrari. Daca nu lucrezi cu una dintre ele, ISU nu-ti elibereaza autorizatia de functionare.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Shutterstock