Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta da autorizatie de functionare unui bar, club sau restaurant doar daca lucrarile PSI ale acestora au fost realizate de o firma acreditata de ISU. Domeniul este unul profitabil, iar firmele de profil sunt de ordinul miilor. Doar cateva sunt insa acreditate. Pe aceasta lista exclusivista se inghesuie fosti sau actuali generali, colonei si familiile lor.

Miercuri, premierul Dacian Ciolos a cerut demiterea sefilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a suspendat conducerea ISU Bucuresti. Ministerul Afacerilor Interne a demarat o ancheta in cadrul institutiei subordonate, iar premierul a adaugat ca vrea ca persoanele demise sa nu mai lucreze niciodata in cadrul ISU.

Tragedia de la clubul Colectiv devoaleaza o situatie despre care, pana acum, nu s-a stiut nimic: industria autorizarii spatiilor din punctul de vedere al lucrarilor PSI este o afacere cu circuit inchis, controlata prin interpusi sau rude de fosti si actuali ofiteri superiori si generali din ISU. „Adevarul” si Rise Project continua seria de materiale Riscul #Colectiv cu o radiografie a afacerilor PSI controlate din interiorul ISU.

In Romania functioneaza sute de societati specializate in lucrari de prevenire si stingere a incendiilor (PSI). Cererea a fost mereu mare, dar a crescut semnificativ in ultima luna. Insa nu orice lucrare sau firma PSI te aduc in legalitate. ISU publica anual liste cu firmele si persoanele pe care le acrediteaza pentru astfel de lucrari. Daca nu lucrezi cu una dintre ele, ISU nu-ti elibereaza autorizatia de functionare.

Citeste in continuare pe adevarul.ro.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri