Deputatii au inceput votul secret, cu bile, asupra celor doua solicitari DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, acuzati de coruptie in dosarul ANRP.

Liderii PNL si PSD au anuntat ca vor vota in favoarea solicitarilor Justitiei. Ridicarea imunitatii parlamentare se decide cu votul majoritatii deputatilor prezenti, in conditiile de cvorum. La sedinta isi inregistrasera prezenta 253 de deputati din totalul de 382, scrie Mediafax.

Ioan Oltean a declarat ca si-a facut bagajul si este pregatit sa mearga in arest, daca deputatii vor incuviinta cererea DNA. El a spus ca a colaborat cu anchetatorii si ca masura arestarii preventive este "un abuz" pe care il respinge cu "vehementa". La randul sau, Catalin Teodorescu a pledat nevinovat si le-a cerut deputatilor sa voteze impotriva solicitarii procurorilor.

Pe de alta parte, insa, Oltean a mai declarat ca nu ii este "teama" de ceea ce se va intampla. "Nu mi-e teama. V-am spus ca sunt pregatit pentru orice", a precizat liberalul. Mai mult, el le-a spus jurnalistilor ca are "bagajul" pregatit in cazul in care parlamentarii vor incuviinta cererea DNA de arestare preventiva.

Saptamana trecuta, Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil cele doua solicitari ale justitiei.

Citeste si:
Aviz favorabil pentru arestarea lui Catalin Teodorescu
Solicitarea DNA de arestare...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Ce a insemnat anul 2015 in Parlamentul Romaniei