Fostul senator PSD Catalin Voicu a scris 6 carti si a iesit din inchisoare mai devreme cu 3 ani

Fostul senator PSD Catalin Voicu a fost eliberat conditionat, dupa ce a ispasit patru ani si o luna din cei sapte ani de inchisoare si a scris sase carti dupa gratii, a decis Tribunalul Dambovita.

Instanta de la Tribunalul Dambovita a respins ca nefondata contestatia formulata de catre Ministerul Public – Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie impotriva sentintei penale data de Judecatoria Gaesti, care a decis, in noiembrie 2015, eliberarea fostului senator Catalin Voicu, scrie Mediafax.

Comisia Penitenciarului Gaesti este cea care a recomandat eliberarea conditionata a fostului senator. Catalin Voicu a scris in inchisoare sase carti in baza carora a solicitat o scurtare a pedepsei cu 180 de zile. Alte 116 zile le-a obtinut la eliberare ca urmare a muncii prestate in penitenciar, iar la perioada de detentie se adauga si peste un an in care fostul senator a stat in arest.

In fata instantei, Catalin Voicu a vorbit, vineri, despre cartile scrise in penitenciar, sustinand ca acestea au un clar caracter stiintific. ''Toata activitatea mea profesionala se pliaza pe lucrarile mele stiintifice'', a spus Catalin Voicu.

Fostul senator a fost condamnat in 2013 la sapte ani de inchisoare, fiind acuzat ca a primit bani de la oamenii de afaceri Costel Casuneanu si Marius Locic, pentru a interveni la magistrati, prin intermediul fostului judecator Florin Costiniu, pentru a obtine decizii favorabile in unele dosare penale.

Citeste si:
Catalin Voicu, fost senator PSD, condamnat la 7 ani de inchisoare
Catalin Voicu, fost senator...

Sursa foto: Andrey_Popov/shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Setari Cookie-uri