”Initial am crezut ca sunt defectiuni ale sistemului informatic. Se pare ca nu este vorba de defectiuni. Colegii de la PNL au spus ca trebuie sa se tina cont de numarul de cartele care au fost introduse in terminalele sistemului informatic. Toatele cartelele introduse in sistemul informatic genereaza un listing cu numele si prenumele deputatului care detine cartela respectiva. Nu conteaza daca a fost prezent sau nu in sala. Toate aceste nume, respectiv aceste cartele adunate, dupa ce am adunat aceste listinguri oficiale ale Camerei dau un total de 301. Prima consecinta: legea a fost adotpata, pentru ca discutam de 152 de voturi, din total prezenta 301", a declarat Liviu Dragnea, conform Mediafax.

Liderul PSD a anuntat ca social-democratii vor depune o plangere penala si solicita inclusiv o ancheta admnistrativa in Camera Deputatilor.

"Domnul Daniel Florea, acum, intocmeste, redacteaza o plangere penala IN REM, pe care o va depune, maine, la parchetul competent, o sa hotarasca care este acela, pentru ca procurorii sa verifice urgent cine a intervenit in sistemul informatic. Reiese foarte clar ca este vorba de 301 cartele, dupa listeningul depus, dar cineva a pus, cu mana, ca sa folosesc expresia aceasta, 315 prezenti. Diferenta de 14 nu exista nici ca nume, nici ca si cartele introduse (...) Cineva, o mana criminala, a pus acolo nu 301, ci 315”, a mai precizat Dragnea.

Liviu Dragnea sustine ca, in acest moment, planeaza banuieli si asupra altor legi adoptate cu ajutorul sistemului informatic din Camera Deputatilor. ”Acuma deja se pune problema sa verifice si alte legi, din perioada trecuta, care ar putea sa fie in aceasta situatie”, a punctat liderul PSD.

Citeste si:

Secretariatul General al Camerei Deputatilor sustine ca sistemul informatic nu a inregistrat probleme tehnice. ”Sistemul electronic de vot a functionat toata ziua, in parametri normali. De asemenea, nici in zilele trecute nu au fost semnalate erori in functionarea acestuia”, se arata in comunicatul Camerei Deputatilor.

Initial, deputatul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, in plenul Camerei sa se constate ca legea defaimarii a picat la vot, pentru ca nu doreste ca actul normativ pe care l-a initiat sa fie pus sub semnul intrebarii sub aspectul regulamentului si a spus ca va reinitia o lege cu acelasi continut.

Dragnea a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finala in cazul Legii Defaimarii. "Din cauza acestui sistem o lege trece sau pica" a spus el, precizand ca, se pare, ca deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. "Nu vreau ca aceasta lege sa fie votata prin asa zise incalcari ale regulamentului", a mai spus Dragnea. El i-a rugat pe cei din prezidiu sa constate ca legea a picat si a precizat ca va reinitia proiectul si se va ocupa personal ca atunci cand se voteaza, sa voteze oamenii, nu cartelele.

Sursa foto: Mediafax Foto