Gigi Becali a venit la DNA, miercuri, pentru a fi audiat intr-un dosar in care este suspectat de marturie mincinoasa, dupa ce si-a schimbat declaratiile din dosarul in care omul de afaceri Gabriel Popoviciu este judecat pentru ca ar fi obtinut ilegal o suprafata de 224 de hectare de teren in zona Baneasa.

Surse judiciare au declarat ca Gigi Becali a fost citat sa se prezinte pentru a da declaratii intr-un dosar deschis dupa ce un procuror s-a sesizat in cazul sau, in legatura cu schimbarea declaratiilor facute de el ca martor in dosarul omului de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu, aflat in prezent la Curtea de Apel Bucuresti, conform News.ro

Potrivit surselor citate, Gigi Becali a fost chemat de procurori sa explice de ce a facut un denunt in faza de urmarire penala a dosarului lui Popoviciu, iar recent, la Curtea de Apel Bucuresti, unde a fost audiat ca martor-denuntator, si-a schimbat declaratia.

In 25 februarie, la Curtea de Apel Bucuresti, Gigi Becali si-a schimbat pozitia fata de ce a declarat in timpul urmaririi penale din dosarul lui Popoviciu, acuzat de procurori ca ar fi obtinut ilegal o suprafata de 224 de hectare de teren in zona Baneasa, unde a construit complexul Baneasa si un ansamblu rezidential de lux.

Becali a aratat in fata instantei ca nu isi mai mentine declaratia data in fata procurorilor, pentru ca este mult de atunci si tot ce a spus era "la nivel de barfa".

“Acea declaratie am dat-o ca si consemnator impotriva lui Bondoiu Gabriel. A venit la mine de mai multe ori ca spunea ca numele meu si semnatura mea au mai multa putere. Va dau cuvantul de onoare in fata lui Dumnezeu si a dumneavoastra, ca judecator de Curte de Apel, ca habar nu aveam ce scria el acolo. Eu doar am semnat. Va dau cuvantul de onoare ca nu stiu nimic care sa ii incrimineze pe acesti oameni. Ce a fost atunci la prima declaratie sunt cateva fraze pentru ca nu le mai tin minte. Erau mai mult la nivel de barfa. Nu am probe care sa sustina ce scria acolo”, a spus Gigi Becali in fata completului de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti.

In urma acestei declaratii, procurorul de sedinta a anuntat ca Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat cu privire la infractiunea de marturie mincinoasa, mai cu seama ca declaratia initala data de Becali a reprezentat un suport in ancheta penala desfasurata la DNA in dosarul lui Gabriel Popoviciu.

In cazul in care Gigi Becali va fi pus sub acuzare oficial pentru o noua infractiune, este posibil sa fie ceruta revocarea liberarii sale conditionate.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri