Gigi Becali a fost pus sub acuzare pentru marturie mincinoasa si favorizarea infractorului, pentru ca in dosarul lui Gabriel Popoviciu si-ar fi schimbat declaratiile si a trecut sub tacere fapte esentiale, pentru a usura situatia juridica a inculpatilor din acea cauza, spun surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Gigi Becali ar fi mintit la 15 februarie, cand a fost audiat ca martor in dosarul lui Gabriel Puiu Popoviciu, in conditiile in care daduse o alta declaratie in 27 octombrie 2014, cand a fost audiat de procurorii DNA in acea cauza, conform News.ro

Gigi Becali a venit la DNA, miercuri, pentru a fi audiat intr-o cauza in care este suspectat de marturie mincinoasa, dupa ce si-a schimbat declaratiile din dosarul in care omul de afaceri Gabriel Popoviciu este judecat pentru ca ar fi obtinut ilegal o suprafata de 224 de hectare de teren in zona Baneasa.

“Eu am spus un million de euro, 500 de euro terenul meu, ei au facut o evaluare si au spus ca e 40. Inseamna ca eu nu am stiut, nu? Asta este plangerea mea. Dupa care procurorii au anchetat. Ce spun eu nici nu are relevanta. Eu nu am cum sa stiu ce stie procurorul si judecatorul. De ce? Pentru ca acolo se vede evaluarea cat este, acte daca sunt false, majorari daca sunt false. E pe acte infractiunea, nu pe ce spune Becali. Ca orice am spus eu nici nu conteaza”, a spus Gigi Becali inainte de a intra in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Becali a afirmat ca nu si-a schimbat declaratia data in dosarul lui Popoviciu, ci doar nu mai tine minte ce a spus initial, pentru ca este mult de atunci.

“Si chiar daca v-as spune orice pe lumea asta, si chiar daca mi-as aduce aminte orice, nu are relevanta, pentru ca abuzul in serviciu e pe acte. Sunt faptele, astea sunt actele, sunt adevarate, curate sau mincinoase. Evaluare, clar, costa 500 de euro sau 40 de euro”, a mai spus Gigi Becali.

Becali a aratat in fata instantei ca nu isi mai mentine declaratia data in fata procurorilor, pentru ca este mult de atunci si tot ce a spus era "la nivel de barfa".

“Ce a fost atunci la prima declaratie sunt cateva fraze pentru ca nu le mai tin minte. Erau mai mult la nivel de barfa. Nu am probe care sa sustina ce scria acolo”, a spus Gigi Becali in fata completului de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti.

In urma acestei declaratii, procurorul de sedinta a anuntat ca Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat cu privire la infractiunea de marturie mincinoasa, mai cu seama ca declaratia initiala data de Becali a reprezentat un suport in ancheta penala desfasurata la DNA in dosarul lui Gabriel Popoviciu.

In cazul in care Gigi Becali va fi pus sub acuzare oficial pentru o noua infractiune, este posibil sa fie ceruta revocarea liberarii sale conditionate.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Coronavirus| Amendament: Suspendarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
Setari Cookie-uri