Procurorul public insarcinat cu dosarul, Jan Rechendorff, a declarat pentru agentia de presa Ritzau ca dosarul a fost unul “foarte, foarte special”, conform News.ro

Potrivit cotidianului, hotul a furat, in noiembrie 2013, trei masinarii ale companiei Scantruck din Skive si le-a dus in Romania, unde au fost livrate unor persoane descrise drept membri ai unei retele mafiote.

O luna mai tarziu, acelasi barbat a furat sase motostivuitoare telescopice de la firma Nicolaisen & Larsen, din orasul Ulfbirg.
De aceasta data, romanul si un complice au fost arestati in Germania, cand au oprit la un popas.

Citeste si:

Hotul a fost pus sub acuzare de autoritatile daneze, dar a fost achitat in cele din urma, pentru ca a actionat la ordinele Politiei Romane, desi aceasta nu a informat si, implicit, nu a primit aprobarea autoritatilor daneze. Astfel, planurile Bucurestiului au fost, practic, ilegale.

Procurorul insarcinat cu acest caz a dat asigurari ca decizia instantei nu reprezinta un precedent ce le va permite autoritatilor romane sa desfasoare si alte operatiuni de acest gen pe teritoriul tarii nordice.

Potrivit cotidianului, autoritatile daneze au cerut in urma cu mult timp Politiei Romane sa returneze echipamentul furat, dar nu au primit niciun raspuns.

Sursa foto: Bennian / Shutterstock