Premierul Dacian Ciolos a declarat, la ProTV, ca Guvernul va supune dezbaterii publice un nou proiect legat de inregistrarea cumparatorilor de cartele prepay, in conditiile in care cartele telefonice preplatite au fost utilizate in alte tari pentru pregatirea de atentate teroriste, scrie News.ro.

Dacian Ciolos a afirmat ca un nou proiect de lege este in curs de elaborare la Guvern privind inregistrarea datelor de identitate ale cumparatorilor de cartele telefonice prepay.

”Inteleg ca au fost folosite cartele prepay din Romania in pregatirea unor atentate teroriste in alta parte. Ministerele Justitiei si Afacerilor Interne vor veni cu nota in Guvern si prevederile vor fi supuse dezbaterii publice in perioada urmatoare”, a declarat Ciolos.

El a afirmat ca Romania este una dintre putinele tari ale Uniunii Europene in care cumparatorii acestor cartele nu sunt obligati sa prezinte un act de identitate la achizitionarea lor.

”Serviciile (secrete - n. r.) cer instrumente care sa le permita sa monitorizeze atent situatia. Eu sunt foarte atent, si serviciile stiu asta, la drepturile cetatenilor, dar eu cred cp trebuie sa vedem unde punem cursorul pentru ca serviciile sa-si faca treaba corect, fara sa facem excese sau exagerari in ce priveste drepturile cetatenilor”, a mai spus primul-ministru.

Citeste si:
USR si PLUS anunta ca se indreapta spre fuziune
USR si PLUS anunta ca se...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
CCR a respins OUG prin care puteai cumpara cartele prepay doar cu buletinul
Setari Cookie-uri