Codruta Kovesi a primit aviz favorabil din partea sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Cererea va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis pentru a da decizia finala.

Laura Codruta Kovesi a declarat la sediul CSM, unde a fost audiata, ca ""stabilitatea institutionala a DNA este foarte importanta si este importanta si mentinerea cadrului legislativ".


“Sunt foarte multumita de rezultat. Avem toate premisele sa credem ca DNA va continua munca inceputa acum cativa ani”, a declarat ministrul Justitiei Raluca Pruna, dupa avizarea Laurei Codruta Kovesi de catre CSM.

"Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fara contributia importanta a echipei manageriale si mi-as dori ca proiectele managerile sa fie implementate cu aceeasi echipa manageriala", a mai spus Kovesi.

Totodata procurorul sef al DNA, a spus ca cererile de aparare a reputatiei chiar daca "nu au ca finalitate sanctiuni reprezinta un instrument important pentru sistemul judiciar si trebuie mentinut si folosit".

"Exista si CNA, care are cam acelasi rol, dar pentru magistrati este mai important instrumenul legislativ pe care CSM il are. Atunci cand se stabileste ca afirmatiile au fost denigratoare si CSM da o hotarare, aceasta ar trebui sa fie obligatorie ca si dreptul la replica, sa fie publicata in ziarul sau la postul de televiziune unde s-au facut afirmatiile iar in momentul in care hotararea CSM este adoptata, ar trebui sa fie obligatorie", a mai declarat aceasta.

Scurgerile de infomatii, o problema cu care s-a confruntat justitia

In ceea ce priveste scurgerile de informatii Kovesi recunoaste ca au existat astfle de situatii din "nefericire" si ca in cazul procurorilor "criteriile de integritate trebuie sa fie superioare oricarei categorii".

"Ne-am confruntat in anul 2013 cu o astfel de situatie, cand un procuror sef al DNA a fost acuzat de acest lucru. Nimic nu ne-a impiedicat sa facem dosar. De fiecare data cand genul acesta de dezvaluiri poarta semnul unor infractiuni, am facut dosare. Avem si politisti care au lucrat in cadrul DNA si au fost condamnati definitv pentru acest gen de infractiuni. Avem reguli foarte stricte referitoare la modul in care sunt folosite informatii clasificate", a spus Kovesi in fata procurorilor.

Laura Codruta Kovesi considera ca ar trebui infiintata "Agentia pentru administrarea bunurilor sechestrate" pentru o mai buna evaluare a bunurilor pe care statul ar trebui sa le recupereze.

"Cooperarea va fi una institutionala, vom avea o implicare foarte activa., iar Este foarte important ca aceasta agentie poate fi condusa de un procuror sau un judecator".

Cererea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi va fi trimisa presedintelui Klaus Iohannis, care va decide daca o va numi pe aceasta in functa de procuror sef al DNA, pentru al doilea mandat.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri