ANAF are ca obiective pentru anul 2016 dezvoltarea spatiului privat virtual, simplificarea formularelor pentru contribuabili, implementarea platii cu cardul, precum si mentinerea sau cresterea gradului de colectare, chiar daca unele impozite si taxe au fost reduse, a declarat presedintele agentiei , Dragos Doros.

Doua formulare, destul de dezbatute in spatiul public, printre care cel privind deconturile de TVA, au fost simplificate deja elaborand un set de reguli care sa imbunatateasca aplicarea acestora, a declarat Dragos Doros, conform News.ro

"Un alt obiectiv este dezvoltarea Spatiului Privat Virtual, astfel incat sa interactionam cat mai mult cu contribuabilii in spatiul virtual si sa eficientizam interactiunea, atat din partea ANAF, cat si a contribuabilului, pentru ca este un pas mare pentru imbunatatirea colectarii", a afirmat Doros, la o conferinta de prezentare a Raportului de performanta pe 2015 al Fiscului.

Seful ANAF a subliniat ca spera la implementarea platii cu cardul a impozitelor si taxelor cat mai curand in acest an.

Totodata, Fiscul vizeaza finalizarea cu succes a programului derulat impreuna cu Banca Mondiala, de modernizare a infrastructurii si procedurilor ANAF.

Doros a mentionat ca ANAF a crescut gradul de colectare anul trecut cu 7,8%, ajungand la o valoare colectata de 196,8 miliarde lei (43,73 miliarde euro). De asemenea, conformarea voluntara la plata s-a situat la 83,5%, iar la declarare a fost de 94,75%.

"Aici trebuie sa mai lucram, sa tinem o legatura mai apropiata cu contribuabilul. De asemenea, speram sa mentinem aceasta tendinta pozitiva a colectarii, chiar daca unele impozite au scazut, dar avem alte mecanisme prin care speram sa mentinem sau sa crestem gradul de colectare", a mai spus presedintele agentiei. El a punctat ca institutia pe care o conduce va continua eforturile de combatere a evaziunii fiscale.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Citește și
Deficit bugetar de 8,3 mld. de lei în primele două luni ale acestui an
Setari Cookie-uri