Sebastian Ghita a ales sa acopere cautiunea de 13 milioane de euro prin garantii mobiliare si imobiliare, au declarat surse apropiate anchetei.

Garantiile depuse de deputat in contul cautiunii de 13 milioane de euro trebuie admise de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Ploiesti, conform Mediafax.

Sebastian Ghita a refuzat sa precizeze, la iesirea de la sediul DNA Ploiesti, daca a achitat sau nu cautiunea impusa de anchetatori, precizand ca "DNA va da un comunicat".

Parlamentarul avea termen pana miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cautiunea insa procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului pana luni, 11 aprilie.

La sedinta de judecata, procurorul DNA le-a spus judecatorilor ca Sebastian Ghita a incalcat controlul judiciar impus intrucat la data de 5 aprilie a participat la o emisiune televizata, unde ar fi facut referiri la dosarul sau.
Una dintre interdictiile impuse de procurori in cadrul masurii preventive a fost ca acesta "sa nu faca declaratii publice in mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalti coinculpati din dosar, precum si la martorii audiati in cauza".

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.

Citeste si:
Mandat de arestare preventiva in lipsa pentru Sebastian Ghita
Mandat de arestare preventiva...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
DNA cere instantei mandat european pentru Sebastian Ghita