Sebastian Ghita, afaceri cu Guvernul Serbiei. Cu o saptamana inainte ca omul de afaceri sa fie arestat acolo, Teamnet, compania infiintata de acesta, incheia un contract cu ministerul de Finante de la Belgrad in valoare de peste un milion de euro, scrie Digi24. Si acesta nu este singurul contract in Serbia.

Pe data de 7 aprilie 2017, un consortiu din care faceau parte firmele Teamnet Business Solutions si Teamnet International SA si o firma din Serbia a castigat o licitatie pentru un contract in valoare de 1.013.000 de euro. Contractul respectiv viza achizitia de solutii software pentru Ministerul de Finante de la Belgrad.

Mai mult, firma din Serbia este a unui apropiat al actulului presedinte sarb, Aleksandr Vucici.

Anul trecut, omul de afaceri Sebastian Ghita - retinut la Belgrad in noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 si plasat apoi in arest preventiv - a fost eliberat pe data de 26 mai, in baza unei decizii a Curtii Supreme din Serbia, dupa depunerea unei cautiuni de 200.000 de euro.

La momentul respectiv, lui Ghita i-a fost retinut pasaportul si i s-a interzis sa paraseasca Belgradul. Cand a fost prins de autoritatile sarbe, Ghita avea permis de conducere si buletin de Slovenia si era impreuna cu fratele sau.

Citeste si:
Romgaz: Constructia centralei de la Iernut, blocata din cauza OUG 114
Romgaz: Constructia centralei...

In 19 mai, Ghita a fost fost audiat la Curtea Suprema din Belgrad ca urmare a cererii de extradare formulata de autoritatile romane, el aratand ca se opune extradarii si invocand persecutii politice. Avocatul sau a solicitat ca masura detentiei sa fie inlocuita cu arestul la domiciliu.

Contractul cu ministerul de Finante de la Belgrad nu a fost singurul pe care Teamnet l-a avut cu Serbia:

2012 - "Consolidarea statului de drept in Serbia - Componenta II: crearea unui sistem de supraveghere video fix si mobil pentru protectia frontierei de stat"
2013 - "Consolidarea capacitatii institutionale a administratiei fiscale sarbe prin asistenta tehnica pentru conceperea unui sistem de gestionare a resurselor umane"
2014 - "Dezvoltarea activitatilor economice electronice"
2014 - "Obiectivul general al proiectului constituie cresterea calitatii vietii populatiei de la frontiera Romania-Serbia prin consolidarea capacitatii institutionale si tehnice de gestionare in caz de dezastru si de raspuns in situatii de urgenta, prin utilizarea unei aplicatii software accesibile pentru ambele parti"

In plus, Teamnet a avut afaceri atat cu Turcia (2015), cat si cu Bosnia si Hertegovina (2012)

Citeste si:
Cum vrea PNL sa dea jos guvernul Dancila si ce propune in loc?
Interviu G4media.ro: Cum vrea...

2015 - "Asistenta tehnica pentru dezvoltarea capacitatilor angajatilor si angajatorilor prin intermediul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor" – valoarea: 2,8 milioane de euro.

2012 - "Sustinere pentru politica agricola si pentru structuri conforme componentei de dezvoltare rurala din cadrul Instrumentului de asistenta pentru preaderare" – 2,1 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
SURSE Dancila nu s-a prezentat la negocierile cu ALDE