Sebastian Coe, reales preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (World Athletics), a repetat joi că este "improbabilă" prezenţa atleţilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, el rămânând pe o poziţie fermă în ciuda deschiderii solicitate de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), relatează AFP, conform Agerpres.

Sebastian Coe, reales preşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (World Athletics), a repetat joi că este "improbabilă" prezenţa atleţilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, el rămânând pe o poziţie fermă în ciuda deschiderii solicitate de Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), relatează AFP.

"Continui să urmăresc evenimentele din Ucraina, cu un grup de lucru dedicat. Poziţia noastră împreună cu Consiliul este foarte clară, din motive de integritate a competiţiilor. Aş fi foarte surprins dacă noul Consiliu (ales joi - n. r.) îşi schimbă poziţia", a indicat Coe într-o conferinţă de presă după congresul World Athletics de la Budapesta.

"Vom continua să monitorizăm situaţia, dar acest lucru (prezenţa ruşilor şi a belaruşilor la JO 2024 - n. r.) pare deocamdată improbabil", a adăugat el.

Atleţii ruşi şi belaruşi sunt suspendaţi din competiţii din februarie 2022, după invadarea Ucrainei.

După ce a recomandat excluderea lor în 2022, CIO a deschis în luna martie uşa pentru revenirea lor în competiţiile internaţionale, în anumite condiţii şi sub drapel neutru, înainte de o eventuală participare la JO 2024.

Mai multe sporturi, ca scrima, judo sau gimnastica, au urmat această recomandare. Campionatele Mondiale de atletism încep sâmbătă la Budapesta fără niciun sportiv din Rusia sau Belarus, la fel cum s-a întâmplat la ediţia de anul trecut de la Eugene (Statele Unite).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri