Sebastian Ghita nu a vrut sa raspunda intrebarilor jurnalistilor referitoare la cautiunea impusa de catre procurori, acesta a motivat ca nu are voie sa dea declaratii, conform Mediafax.

Magistratii instantei supreme au respins, miercuri, contestatia formulata de Sebastian Ghita impotriva controlului judiciar pe cautiune dispusa de procurorii DNA Ploiesti, suma pe care trebuie sa o plateasca deputatul fiind de 13 milioane de euro.

Sebastian Ghita avea termen pana miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cautiunea insa procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului pana luni, 11 aprilie, data la care ar trebui sa achite 13 milioane de euro sau sa depuna garantii mobiliare sau imobiliare in limita sumei.

Citeste si:

La sedinta de judecata, procurorul DNA le-a spus judecatorilor ca Sebastian Ghita a incalcat controlul judiciar impus intrucat la data de 5 aprilie a participat la o emisiune televizata, unde ar fi facut referiri la dosarul sau.

Una dintre interdictiile impuse de procurori in cadrul masurii preventive a fost ca acesta "sa nu faca declaratii publice in mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalti coinculpati din dosar, precum si la martorii audiati in cauza".

Sebastian Ghita este acuzat de dare de mita, santaj, doua infractiuni de folosire, in mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, cumparare de influenta si conducerea fara permis.

Sursa foto: Mediafax Foto\