Legea ce presupune pedepsirea defaimarii insemnelor Romaniei a fost adoptata tacit de Senat

Propunerea legislativa PSD de modificare a Codupului Penal in sensul introducerii pedepsei cu inchisoarea de la 1 pana la 3 ani pentru ofensa la adresa insemnelor Romaniei, actul normativ reglementand si "defaimarea" emblemelor sau semnelor folosite de autorita a fost adoptata tacit de Catre Senat. Proiectul de completare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal contine un nou articol care defineste "dispretul" pentru insemnele Romaniei.

"Prin dispret pentru insemnele Romaniei, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autoritatile se intelege: lipsa de consideratie sau stima, sentiment prin care se judeca un lucru ca fiind nedemn de atentie si defaimare", se arata in raportul Comisiei juridice, sesizate in fond, conform Mediafax.

Ofensa adusa insemnelor nationale este definita ca "fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei" si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 3 ani, se mai precizeaza in proiect.

De asemenea, "fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani".

Proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ si va fi spus votului final in plenul Senatului.

Propunerea legislativa este semnata de un grup de parlamenari, majoritatea PSD, printre care senatorul Gabriela Firea, deputatii Florin Iordache si Marian Neacsu.

Termenul de adoptare s-a implinit pe 12 aprilie, in conditiile in care proiectul nu a mai ajuns la votul final. Camera Deputatilor este forul decizional.

Citeste si:
Dancila, huiduita la Constanta, vrea oprirea defaimarii si calomniei
UPDATE Viorica Dancila,...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri