"Prin dispret pentru insemnele Romaniei, pentru embleme sau semnele de care se folosesc autoritatile se intelege: lipsa de consideratie sau stima, sentiment prin care se judeca un lucru ca fiind nedemn de atentie si defaimare", se arata in raportul Comisiei juridice, sesizate in fond, conform Mediafax.

Ofensa adusa insemnelor nationale este definita ca "fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru insemnele Romaniei" si se pedepseste cu inchisoare de la 1 an la 3 ani, se mai precizeaza in proiect.

De asemenea, "fapta savarsita in public prin care se exprima dispret pentru emblemele sau semnele de care se folosesc autoritatile se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani".

Citeste si:

Proiectul a fost avizat favorabil de Consiliul Legislativ si va fi spus votului final in plenul Senatului.

Propunerea legislativa este semnata de un grup de parlamenari, majoritatea PSD, printre care senatorul Gabriela Firea, deputatii Florin Iordache si Marian Neacsu.

Termenul de adoptare s-a implinit pe 12 aprilie, in conditiile in care proiectul nu a mai ajuns la votul final. Camera Deputatilor este forul decizional.

Sursa foto: Mediafax Foto