"Am tras niste concluzii si invataminte din procesul ultimelor luni in discutiile pe care le-am avut in interiorul Guvernului si modul de lucru in ceea ce priveste Legea salarizarii. Am tras niste concluzii si legat de modul in care am organizat si modul in care a functionat dialogul cu dumneavoastra si pornind de la aceste invataminte am vrea sa resetam cadrul de lucru si sa redemaram acest proces in asa fel incat in cel mai scurt timp sa reusim sa venim cu o noua propunere de ordonanta de urgenta care sa aiba un obiectiv bine tintit, bine delimitat, si care sa vizeze nu atat o schimbare a legii actuale, cat o corectare a ei in limitele bugetului pe care-l putem aloca in cel mai scurt timp, o parte acesta si anul viitor, si pe de alta parte avand ca obiectiv sa concentram aceste resurse acolo unde este cel mai mult nevoie si impactul poate sa fie cat mai mare", a declarat premierul la inceputul reuniunii Consiliului National Tripartit (Guvern, sindicate, patronate).

Dacian Ciolos si-a exprimat speranta ca odata finalizat "cu succes" acest proces, se va trece la a doua faza, respectiv elaborarea unei legi a salarizarii care sa aiba "o abordare mai larga".

"Dorim sa lucram la aceasta ordonanta pornind de la principiul limitarii resurselor pe care le mobilizam. Eu as vrea sa fim realisti si aceasta limitare a resurselor pe care le putem pune pe masa in momentul de fata se va face in mod justificat si am cerut Ministerului de Finante sa vina cu o analiza pe care sa fie in masura sa o prezinte si in fata dumneavoastra, legat de calculele bugetare pe care noi le-am facut si resursele pe care noi le putem degaja, si totodata pentru reusita acestui proces as vrea sa pornim de la principiul neutralitatii in abordarea familiilor ocupationale pentru a corecta inechitatile focalizandu-ne in primul rand la baza grilei", a mai spus Ciolos.

Presedintele Klaus Iohannis i-a spus noului ministru al Muncii, Dragos Pislaru, luni, ca situatia in privinta salarizarii bugetarilor e complicata si ca ii doreste sa gaseasca o solutie buna si acceptata, care "realmente imbunatateste situatia".

"Din discutii cu foarte multa lume inteleg foarte bine ca exista o mare asteptare, exista evident o mare asteptare pentru cresterea salariilor bugetarilor, exista evident o mare asteptare pentru eliminarea inchitatilor din domeniul salarizarii bugetarilor", a afirmat seful statului.
Dragos Pislaru a preluat luni portofoliul Muncii, dupa ce Ana Costea a demisionat din functia de ministru al Muncii pe fondul conflictului cu sindicatele, generat de proiectul de ordonanta privind salarizarea bugetarilor.

Pe de alta parte, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca social-democratii iau in calcul sa depuna un proiect de lege a salarizarii bugetarilor, dupa ce s-a intalnit cu reprezentantii mai multor sidicate care s-ar fi aratat nemultumiti de noul ministru al Muncii, Dragos Pislaru.

Sursa foto: Mediafax Foto