Inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii a precizat ca accidentul face parte din categoria celor de munca, avand in vedere ca s-a produs in timpul meciului de pe stadionul Dinamo, astfel ca, inca din noaptea de vineri spre sambata, ITM Bucuresti a dispus inceperea verificarilor in acest caz.

Dantes Bratu a mai spus ca in urma autopsiei se va putea stabili daca a fost accident de munca sau in afara muncii. El a explicat ca rezultatele autopsiei vor arata daca tanarul avea o afectiune veche sau daca efortul din timpul meciului a fost cauza decesului. In cazul in care se va stabili ca jucatorul Patrick Ekeng suferea de o boala mai veche, accidentul va fi incadrat in afara muncii.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au deschis un dosar penal in cazul mortii jucatorului dinamovist Patrick Ekeng si fac investigatii "in rem", sambata fiind ridicate mai multe documente de la Ambulanta Puls, care l-a transportat pe fotbalist de la stadion la spital.

Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seara, dupa ce s-a prabusit pe teren, in minutul 70 al meciului cu FC Viitorul. Acesta a fost dus cu o ambulanta Puls la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o ora si 30 de minute, insa nu a mai putut fi salvat.

Dosar penal "in rem" privind imprejurarile decesului lui Ekeng

Reprezentantii Parchetului Tribunalului Bucuresti au declarat, pentru News.ro, ca a fost deschis un dosar penal in care se fac cercetari "in rem", privind imprejurarile decesului jucatorului Patrick Ekeng. Ancheta este facuta impreuna cu politistii Serviciului Omoruri din Politia Capitalei, dosarul fiind deschis conform procedurii standard in cazul unei morti suspecte.

Anchetatorii au solicitat efectuarea autopsiei, care va fi facuta luni, conform unor surse judiciare, rezultatele urmand sa fie transmise de catre Institutul National de Medicina Legala.

Citeste si:

Potrivit unor surse din Politie, anchetatorii au ridicat, sambata, mai multe documente de la Ambulanta Puls, care vor fi folosite in ancheta, printre care ar fi fisa medical intocmita de echipa de pe ambulanta care l-a transportat pe Patrick Ekeng la Spitalul Floreasca, timpii de interventie si date referitoare la contractual incheiat cu clubul Dinamo.

Sursele citate au precizat ca, in zilele urmatoare, anchetatorii vor chema la audieri reprezentanti ai clubului Dinamo si echipajul medical de pe ambulanta, dar si alte persoane care ar putea ajuta la stabilirea imprejurarilor decesului lui Ekeng.

Anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca echipajul de la Ambulanta Puls a intervenit cu intarziere, daca masina era echipata cu toata aparatura necesara pentru resuscitare si interventie in cazuri de urgenta si daca personalul medical era pregatit pentru astfel de situatii.

Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanta, in minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, dupa ce a cazut fara a fi atins de vreun alt fotbalist. Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, dupa ce jucatorii au solicitat interventia echipelor medicale, iar suporterii de la peluza au deschis portile sa intre salvarea.

Patrick Ekeng s-a nascut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionista a inceput-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport si Cordoba, inainte de a fi transferat in iarna de Dinamo. Mijlocasul a jucat de sapte ori in nationala Camerunului.

Sursa foto: fc.dinamo.ro