Medicul echipei Dinamo, Liviu Batineanu, a declarat, vineri seara, ca jucatorului Patrick Ekeng, decedat la Spitalul Floreasca, i s-a facut masaj cardiac si pe teren, dar si in ambulanta care l-a dus la spital, scrie News.ro.

"S-a produs un stop cardiorespirator, s-au incercat toate procedurile de resuscitare, avea momente cand isi revenea, dar nu de tot. Toate ambulantele au aparate de resuscitare, de acolo pana aici s-a facut masaj cardiac, pana in urgenta, am ajuns intr-un minut si ceva. Nu am cu ce sa apreciez daca ambulanta putea ajunge mai repede, pentru ca eram cu el acolo, il vedeam ca se producea un stopcardiorespirator si am zis repede in urgenta, pentru ca conditiile sunt altele decat in teren. Mi-am dat seama imediat ca este vorba de un stopcardiorespirator, primul lucru se face masaj, se elibereaza caile respiratorii si se face masaj. S-a facut acest lucru pe teren, de catre mine. Cand a venit ambulanta am spus, direct pe targa si l-am si urcat si transportat aici", a afirmat Batineanu.

Intrebat daca in astfel de cazuri se face resuscitare, Batineanu a raspuns: "Da, pana la ajungerea intr-o unitate. S-a urcat pe targa si s-a facut in ambulanta. S-a facut in ambulanta. Nu stiu daca erau aparate sau nu erau, dar vreau sa va spun ca principala manevra de resuscitare este masajul cardiac si i s-a facut o ora si jumatate masaj cardiac. Deci in ambulanta i s-a facut masaj cardiac. Nu stiu daca au fost trei minute, nu realizez cat timp a trecut de cand am ajuns eu si pana a ajuns ambulanta".

Batineanu mai spune ca niciun sportiv nu-si poate desfasura activitatea, daca nu are aviz, iar la INMS se face examene complexe. "Au mai fost decese in sport, dar nu pot sa ma pronunt, se va vedea atunci cand se va pune un diagnostic clar. Nu se poate face comparatie, sunt cauze multiple, exista si moartea subita in sport, probabil va exista si acest termen, vedem in perioada urmatoare. Nu pot sa spun ca a suferit de ceva, nu a avut niciun fel de problema".

Intrebat daca medicul de pe ambulanta a intervenit sau daca exista vreun medic, Batineanu a raspuns: "Da, cred ca era, nu se poate ambulanta fara medic, nu stiu. Dar in momentul in care a venit, l-am urcat pe targa, i-am facut masajul cardiac si intr-un minut am ajuns".

Citeste si:
Al doilea deces in afara Chinei provocat de coronavirus
A fost inregistrat al doilea...

Jucatorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, vineri seara, la 26 de ani, dupa ce s-a prabusit pe teren, la meciul cu FC Viitorul. Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanta, in minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, dupa ce a cazut fara a fi atins de vreun alt fotbalist.

Ekeng a fost transportat la Spitalul Floreasca, dupa ce jucatorii au solicitat interventia echipelor medicale, iar suporterii de la peluza au deschis portile sa intre salvarea. La finalul meciului, jucatorii echipei Dinamo si staful tehnic au ramas pe teren, izbucnand in plans.

Zeci de suporteri au mers in fata Spitalului Floreasca, dupa ce jucatorul dinamovist a fost preluat de o ambulanta. Medicul Cristian Pandrea de la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Floreasca a declarat ca jucatorul dinamovist a fost adus la spital in stop cardio-respirator, iar in ambulanta nu i s-au facut manevre de resuscitare. El a spus ca la Camera de garda a spitalului s-au initiat manevrele de resuscitare care au durat aproximativ o ora si 30 de minute, dar au ramas fara rezultat, fiind declarat decesul,

Patrick Claude Ekeng, in varsta de 26 de ani, a venit la Dinamo in ianuarie 2016. Patrick Ekeng s-a nascut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionista a inceput-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport si Cordoba, inainte de a fi transferat in iarna de Dinamo. Mijlocasul a jucat de sapte ori in nationala Camerunului.

Citeste si:
Coronavirus: Filipine anunta primul deces in afara Chinei continentale
Coronavirus: Filipine anunta...

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Primul deces din cauza coronavirusului in Europa
Setari Cookie-uri