Firmele sunt vizate in doua dosare deschise de Parchetul Tribunalului Bucuresti, 26 de persoane suspectate in aceste cauze urmand sa fie ridicate si duse la audieri in urma unor perchezitii in Bucuresti si patru judete.

Intr-unul dintre dosare, politistii bucuresteni fac 18 perchezitii in Bucuresti si judetul Prahova, 13 persoane urmand sa fie ridicate si duse la audieri la la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Sectorului 4.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, urmarind sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata”, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.

Citeste si:

In acest dosar, prejudiciul produs bugetului de stat este de aproximativ 1,4 milioane de lei, iar suma totala rezultata din circuitul de spalare a banilor este de peste 3,5 milioane de lei. In cel de-al doilea dosar, politistii bucuresteni fac tot 13 perchezitii in Capitala si judetele Constanta, Sibiu si Bihor, iar in aceasta cauza, alte 13 persoane vor fi duse la audieri, la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice din Politia Sectorului 3.

"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au creat un mecanism de fraudare a bugetului de stat avand la baza inregistrarea in documentele de evidenta contabila si declararea fiscala a unor achizitii fictive in domeniul constructiilor, materialelor de constructii, publicitatii si transporturilor, urmarind sustragerea de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin diminuarea bazei impozabile si deducerea frauduloasa a taxei pe valoare adaugata”, potrivit Politiei Capitalei.

Prejudiciul produs bugetului de stat in acest caz este de peste 9.350.000 de lei.