Managerul Spitalului “Bagdasar-Arseni” a fost dus in jurul orei 12.30 la Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce au fost facute perchezitii in biroul acestuia din unitatea sanitara.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca procurorii DNA au facut perchezitii si la la sediul Institutului Clinic Fundeni - in biroul managerului Carmen Orban si in cel al Emiliei Grigore, la Institutul Oncologic "Alexandru Trestioreanu” - in birourile managerului Dan Nicolae Straja si al sefului de la Serviciul Anatomie Patologica, Madalina Gabriela Radu si la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Alexandru Obregia” - in biroul sefului de laborator Elena Postolache si in birourile Serviciului Achizitii.

Aceste persoane urmeaza sa fie duse la audieri la DNA, pe masura ce perchezitiile vor fi incheiate, au precizat sursele citate.
Anchetatorii ridica de la cele patru unitati sanitare documente legate de achizitii publice pentru aparatura medicala din perioada 2008-2016, au precizat sursele citate.

Citeste si:

DNA a anuntat, joi, ca procurorii fac 13 perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, din care patru la institutii publice, iar restul la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane. Cercetarile in aceasta cauza vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise in perioada 2008 – 2016.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca ancheta vizeaza contracte de achizitii publice pentru aparatura medicala din Institutul Fundeni, Institutul de Oncologie, Spitalul "Bagdasar-Arseni” si Spitalul "Alexandru Obregia".
Prejudiciul estimat de anchetatori in acest caz este, pana in prezent, de aproximativ 2,6 milioane de euro, potrivit surselor judiciare.

Sursa foto: ChiccoDodiFC / Shutterstock