Alexander Adamescu a fost prins la Londra, acesta a fost ridicat de autoritati de la o conferinta

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost prins la Londra, acesta era cautat pentru a fi arestat intr-un dosar al DNA. Fiul omului de afaceri a fost saltat de la o conferinta in care se discuta despre "abuzurile autoritatilor romane pe seama mandatelor de arestare preventiva", au declarat surse judiciare, potrivit News.ro

Sursele citate au precizat ca Alexander Adamescu a fost prins de politistii din Londra, luni, in jurul orei 18.00, in zona Norfolk Place, in baza unei informatii date de Politia Romana. Luni seara, Alexander Adamescu a fost retinut pentru a fi predat autoritatilor romane.

Sursele citate au precizat ca Alexander Adamescu, care are cetatenie romana si germana, participa la o intalnire la care a fost prezentat ca cetatean german, iar discutiile erau despre “abuzurile autoritatilor romane pe seama mandatelor de arestare preventiva”.

Alexander Adamescu era cautat de autoritatile romane dupa ce pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventiva in lipsa. Potrivit unui comunicat al Politiei britanice, Bogdan-Alexander Adamescu, in varsta de 38 de ani, de nationalitate romana, cu rezidenta in Monaco, a fost arestat luni de ofiteri ai Unitatii pentru Extradari a Politiei Metropolitane.

Alexander Adamescu a fost arestat in baza unui mandat european de arestare, el fiind cautat in Romania pentru acuzatii de coruptie.
Adamescu va fi prezentat marti in fata magistratilor Tribunalului din Westminster, a precizat Politia.

In 26 mai, instanta suprema a decis definitiv arestarea preventiva in lipsa a lui Alexander Adamescu, in dosarul in care este acuzat ca, impreuna cu tatal sau, omul de afaceri Dan Adamescu, a dat mita 15.000 de euro si 23.000 de lei judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa, de la Tribunalul Bucuresti, pentru solutii favorabile in dosare de insolventa. Anterior, in 19 mai, Curtea de Apel Bucuresti dispusese emiterea mandatului de arestare preventiva in lipsa pe numele lui Alexander Adamescu, la solicitarea procurorilor DNA.

In ordonanta procurorilor se arata ca ,"in cursul lunilor iunie si decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander, impreuna cu tatal sau, a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistratilor Stanciu Ion si Roventa Elena, judecatori la Tribunalul Bucuresti - Sectia VII Civila pentru ca in schimb, acestia sa dispuna, in dosare privind procedura insolventei, solutii favorabile unora dintre societatile la care actionar era Adamescu Grigore Dan."

Dosarul in care procurorii au cerut arestarea preventiva in lipsa a lui Alexander Adamescu s-a constituit in urma disjungerii din dosarul in care au fost trimisi in judecata Dan Adamescu, judecatorii Ion Stanciu, Elena Roventa, Mircea Moldovan si Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucuresti, si mai multi practicieni in insolventa, pentru fapte de coruptie legate de interventii in cauze de insolventa.

In 27 mai, omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat definitiv, de instanta suprema, la patru ani si patru luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a platit doi dintre cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti pentru a obtine decizii favorabile firmelor sale.

Prin aceeasi sentinta au fost condamnati fostii judecatori Mircea Moldovan - la 12 ani si doua luni de inchisoare, Ion Stanciu - la trei ani si patru luni, Elena Roventa - la patru ani si sase luni, Ciprian-Sorin Viziru - la patru ani si patru luni de inchisoare, toti avand pedepse cu executare.

Sursa foto: ChiccoDodiFC / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri