Politistii din Giurgiu si procurorii DIIICOT au destructurat o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala, care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 16,5 milioane de lei prin infiintarea a trei societati comerciale si emiterea unor documente contabile fictive care atestau in mod nereal operatiuni comerciale cu diverse firme.

In 16 iunie, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Giurgiu, sub coordonarea procurorilor Biroului Teritorial Giurgiu al DIICOT au facut 22 de perchezitii la locuintele unor presupusi evazionisti din Giurgiu, Ilfov si in Bucuresti pentru destructurarea unei grupari infractionale si au pus in aplicare trei mandate de aducere, informeaza News.ro.

Din cercetari a reiesit ca trei persoane, cu varste cuprinse intre 28 si 46 de ani, ar fi constituit o grupare infractionala, la care ulterior ar fi aderat alte 21 de persoane, in scopul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala.

Potrivit anchetatorilor, membrii gruparii ar fi infiintat trei societati comerciale pe care le-ar fi folosit in mod fraudulos prin emiterea unor documente contabile fictive, care atestau in mod nereal efectuarea unor operatiuni comerciale (vanzari/cumparari de produse, prestari de servicii, etc.) cu diverse societati comerciale.

Societatile comerciale beneficiare ar fi virat in conturile firmelor respective sume de bani care reprezentau contravaloarea bunurilor achizitionate, serviciilor prestate, desi in realitate aceste relatii comerciale nu s-ar fi realizat, banii fiind ulterior retrasi si insusiti de catre membrii gruparii, fara a fi inregistrati in contabilitate.

Citeste si:
Managerul Arhiepiscopiei Tomisului, in arest pentru evaziune
Managerul Arhiepiscopiei...

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 16.568.000 de lei. Cele trei persoane vizate sunt cercetate pentru constituire a unui grup infractional organizat si evaziune fiscala.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
16% din comertul cu tigarete, ilegal. Cine sunt furnizorii?