Ion Krech, fostul director IT din Ministerul Justitiei, este acuzat de DNA Ploiesti ca a primit 239.000 de euro de la firma de software pentru ca, in calitate de manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru in comisia de licitatie, sa sprijine aceasta societata sa castige un proiect derulat de MJ.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti au dispus inceperea urmaririi penale fata de suspectul Ion Krech, la data faptei director al Directiei Tehnologia Informatiei din Ministerul Justitiei si membru in comisia de licitatie, pentru luare de mita, conform News.ro

Astfel, in perioada 2012-2013, Ion Krech, manager al unuia dintre proiectele derulate de minister si membru in comisia de licitatie, a pretins si primit, printr-un intermediar, de la reprezentantii unei firme de software, in trei transe, suma totala de 239.000 de euro.

”Acesti bani au fost pretinsi si primiti pentru ca suspectul Krech Ion sa sprijine aceasta firma in castigarea licitatiei pentru atribuirea si derularea unui proiect derulat de Ministerul Justitiei, in valoare de 14.700.000 lei fara TVA”, arata DNA.

Conform anchetatorilor, cu cateva luni inainte de publicarea oficiala, prin intermediul aceluiasi intermediar, Ion Krech a remis reprezentantilor firmei de software caietul de sarcini ce urma sa fie publicat de Ministerul Justitiei. In acelasi sens, suspectul a mai conceput si redactat impreuna cu reprezentantii firmei respective documentele aferente licitatiei, inserand in cuprinsul lor cerinte menite a-i favoriza pe acestia din urma.

”De asemenea, in schimbul banilor pretinsi si primiti, suspectul Krech Ion a asigurat si buna derulare a contractului, a sustinut si a fundamentat note interne, a semnat fise de acceptanta, acte aditionale si a ajutat la deblocarea platilor, atunci cand au intervenit astfel de problem”, precizeaza DNA.

Pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea proiectului cu Ministerul Justitiei si pentru un alt proiect derulat cu o firma farmaceutica avand drept actionar majoritar Ministerul Sanatatii, aceeasi firma de software i-a dat lui Fenechiu, la acea data deputat, suma de 620.000 euro.

La ora transmiterii, Ionut Krech este in continuare audiat la DNA Ploiesti.

Fostul director IT din Ministerul Justitiei Ionut Krech a fost adus cu mandat, joi dimineata, de la Bucuresti la DNA Ploiesti, pentru a fi audiat in dosarul pentru care a fost adus de la penitenciar si Relu Fenechiu.

Sursa foto: Anton Prado PHOTO / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ce spune Catalin Predoiu despre recursul compensatoriu