Inspectorii de munca incep controlul pe litoral: sunt vizate persoanele care muncesc la negru

Inspectia Muncii a inceput Campania nationala de control pentru identificarea si combaterea cazurilor de munca nedeclarata si pentru verificarea respectarii legislatiei privind securitatea si sanatatea in munca in unitati de pe litoral, actiunile de control urmand sa aiba loc pana in septembrie.

Activitatea de control va fi concentrata pe respectarea prevederilor legale cu privire la relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca, o atentie deosebita urmand sa fie acordata legalitatii contractelor munca si respectarii timpului de munca si al celui de odihna, potrivit News.ro.

Inspectorii de munca din Inspectia Muncii (IM) impreuna cu cei antifrauda din cadrul ANAF vor efectua controale comune prin operatiunea Cronos, gandita special pentru prevenirea si combaterea muncii la negru si a celei subdeclarate.

”Campania pe care o lansam prin Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta si planul comun pe care il avem cu Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin operatiunea deja anuntata, Cronos, vor contribui la diminuarea efectelor nocive pe care munca la negru si mai nou la gri, le provoaca societatii si membrilor ei. Suntem preocupati de stabilirea unui nivel real de salarizare si respectarea legii. Mirajul muncii de sezon pe litoral face an de an victime printre cei care spera sa obtina venituri nebanuite. Ne propunem protejarea acestora si asigurarea de locuri de munca sigure si sanatoase. Inspectoratul Teritorial de Munca Constanta va monitoriza activitatile specifice sezonului estival, inspectorii de munca fiind pe teren zi si noapte”, a declarat inspectorul general de stat de la IM, Dantes Nicolae Bratu.

Citeste si:
Românii vor avea începând cu anul viitor plaje mai mari pe...
FOTO | A început a doua fază...
Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Legal Business »Setari Cookie-uri