Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti l-au trimis, vineri, in judecata pe Florin-Catalin Ivan, avocat in Baroul Bucuresti, pentru evaziune fiscala de peste trei milioane de euro. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus sub sechestru cinci terenuri, peste 8.000 de sticle cu vin si 60.000 de CD-uri ale avocatului.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti a dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a lui Florin-Catalin Ivan, avocat in Baroul Bucuresti, acuzat de evaziune fiscala in forma continuata (22 de acte materiale), conform News.ro

In rechizitoriu, procurorii sustin ca, in perioada 2010-2011, avocatul nu a inregistrat in totalitate operatiunile comerciale desfasurate de o societate al carei administrator era si nu a depus nicio declaratie fiscala. De asemenea, in perioada 2010-2012, in cazul altei societati pe care o administra, avocatul Florin-Catalin Ivan nu a inregistrat in evidentele contabile operatiunile comerciale si in declaratiile fiscale veniturile obtinute si impozitele datorate, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale, mai arata anchetatorii.

Avocatul ar fi prejudiciat, astfel, bugetul de stat, potrivit procurorilor, cu suma de 13.743.692,96 lei, echivalentul a circa 3,2 milioane de euro. Pentru garantarea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui numar de cinci terenuri in suprafata totala de 20.556 de metri patrati, identificate in proprietatea lui Florin-Catalin Ivan, asupra a 8.180 sticle a 0,75 litri cu vin si a mai multor cutii tip bag-in-box a 20 litri cu vin, identificate cu prilejul perchezitiei domiciliare efectuate in cursul cercetarilor si asupra unui numar de 60.193 CD-uri apartinand partilor responsabile civilmente, precum si poprirea asupra sumelor de bani existente in conturile bancare detinute de Ivan.

Dosarul a fost trimis pentru solutionare la Curtea de Apel Bucuresti.

Sursa foto: bikeriderlondon / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Un fost senator roman,dat in urmarire internationala dupa o condamnare
Setari Cookie-uri